Дитячий садок за $2 тис. та цілодобова праця – українець розповів про життя в Еміратах

Великі і міжнародні компанії в Еміратах іноді покривають працівникам витрати на садок і школу, медичну страховку та раз на рік квитки на літак.

Про це розповідає українець Олексій Чусов. Переїхав до Дубая з дружиною і дочкою 2012 року, куди його запросили працювати менеджером зали в ресторані. пише Сьогодні.

“Утримувати дитину в Еміратах нереально дорого. Дитячий садок обходився нам близько 2 тисячі доларів на місяць. І це без харчування. Враховуючи багатональність міста, кожен вважає за краще давати дитині свою їжу. Пощастило, що ми знайшли садок неподалік моєї роботи. Вранці загортали снеки, а в обід шеф-кухар нашого ресторану готував обід і я в перерві ніс його дочці”.

За словами українця, в Дубаї дуже багато парків з атракціонами, є де погуляти навіть при спеці в +50 градусів.

“У мене є один приятель Хасан – ну просто “арабський хохол”, – каже Олексій. – Він може годинами безперервно говорити інсценівками і алегоріями. З ним ми іноді вибиралися покататися на джипі в гори. Емірати – це країна, до якої приїжджають заробляти або робити бізнес. Витрачати багато на розваги нераціонально – потрібно відкладати. Тому нас зібралася невелика компанія російськомовних для ігор в “Мафію”.

“Емірати – це вітрина, яка себе продає: “Приїжджайте, у нас золоті банани ростуть прямо на деревах, а гроші валяються на підлозі”. Але щоб їх заробити, потрібно добре попрацювати. Бувало, я приходив на ранкову зміну і працював до 3 години ночі. А наступного ранку – приходив відкривати ресторан. Бувало, працював без вихідних кілька тижнів поспіль, щоб закріпити результат. На другий рік постійні відвідувачі вже почали зі мною вітатися і кликати по імені. А на третій все вже знали, що я з України, цікавилися ситуацією в нашій країні і додавалися в Facebook”.

zakarpatpost.net