АНОНС. Як закарпатці живуть у Барселоні. Заробляють не так багато, як кажуть

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує знайомити читачів із життям наших земляків за кордоном. Сьогоднішня наша розповідь про Ларису Томишин із Хуста, яка шість років тому переїхала до Барселони на постійне місце проживання.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Я рано овдовіла і одна виховувала сина. Коли він одружився і почав самостійне життя, зрозуміла, що мені погано одній, хочеться мати власну родину і поруч – надійне чоловіче плече. Та у 56 років у маленькому провінційному містечку знайти собі людину, з якою хотілося б провести поруч старість, не могла. Та й не шукала. На мою думку, всі нормальні чоловіки в такому віці одружені, а вільні, тобто розлучені – або серйозно випивають, або люблять бігати за спідницями. Принаймні, саме такі всі ті, кого я знаю», – почала розповідь про себе жінка.

Отже, Лариса почала активно знайомитися в соцмережах із представниками сильної статі з інших міст та держав. Так вона знайшла Грегоріо.

«Я першою йому написала, бо сподобалося фото на аватарці. Ми швидко подружилися, і вже за два місяці він приїхав до мене в гості. Грегоріо також був вдівцем, мав дорослу доньку. Він теж шукав собі пару і з’ясувалося, що в нас багато спільного. Єдине, що було перепоною – спілкування. Я трохи знаю англійську, але одразу ж почала інтенсивно вчити іспанську, а він досить непогано говорив російською. Та коли переїхала до нього, а це сталося через два роки після знайомства, зрозуміла, що мова там інша і вона від іспанської відрізняється так само, як закарпатська говірка від української. Довелося знову вчитись, вчитись і вчитись. Загалом у Каталонії зараз такі ж настрої, як були в Україні після розпаду Союзу. Про політику з людьми краще не говорити. У когось меланхолія за часами, коли вони жили в одній державі з Іспанією, а хтось радіє від’єднанню».

Які ціни на продукти у Каталонії? Які зарплати? Скільки коштує поїсти в ресторані? Яка вартість житла і послуг?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 7 грудня.

zakarpatpost.net