Краса з обманом: кого дурять закарпатські жінки

Пояси-корсети, косметика, манікюр, макіяж – усе заради швидкого, неприродного і тимчасового результату

Останнім часом індустрія моди творить дива. Жінкам пропонують чудодійні засоби для того, аби вони здавалися гарнішими, ніж є. Утім це розвиває в представницях прекрасної половини і масу комплексів. Ті, в кого пишні форми, починають часто відчувати себе на тлі струнких красунь із рекламних роликів та глянцевих журналів обмеженими. І тут на допомогу приходить реклама, яка обіцяє таблетки для схуднення, креми від зморшок, пояси для втягнення живота та масу інших засобів, які фактично не вирішують проблему, а лише створюють ілюзію її вирішення. У результаті жінки обманюють і себе, і чоловіків, яким вони хочуть подобатися. Чому ж це відбувається, намагалася з’ясувати газета «Неділя Закарпатські новини».

Чому страшна  гола правда

Почнемо з того, що найбільше подобається чоловікам і що намагаються найбільше приховати жінки. Звісно, всіх приваблює ідеальна фігура. Але що робити, якщо на животі целюліт, до того ж він виступає вперед більше, ніж сідниці назад.

Вихід є. Зараз широко рекламуються спеціальні пояси-корсети. Це – не сучасна новинка, адже ще більше сторіччя тому жінки користувалися подібними хитрощами. Корсет підкреслює стрункість фігури, підтримує груди і створює враження пружності форм. Але насправді це лише враження. Утім представниці слабкої статі полюбили цей елемент гардеробу і навчилися вміло ним користуватися, маніпулюючи при цьому чоловіками. Фактично сучасні виробники подібних поясів Америку не відкрили, вони лише вдосконалили старовинні корсети і підлаштували їх під вимоги часу, аби жінки могли їх одягати під будь-який одяг. Вони еластичні, тонкі і за кольором нагадують шкіру. Це ж стосується і бюстгальтерів із візуальним ефектом збільшення грудей, адже пластичну операцію, щоб справді мати солідні форми, хоче робити далеко не кожна жінка, та й потреби в цьому немає.

Цікаво, що ж думають жінки, вдаючись до такого нібито невинного обману представників сильної статі. Адже фактично, йдучи на побачення і одягаючи корсети, ліфчики та інші маскувальні речі вони вводять їх у оману, приховуючи справжню зовнішність і непривабливі ділянки тіла.

«Одягнувши пояс, я почуваюся більш упевнено, – каже Марія. – Користуватися ним легко і не вважаю, що це є обманом. Тим більше, що хто кохає, той кохатиме жінку незалежно від того, яка вона, має живіт, чи ні. А от всім іншим здаватися на порядок гарнішою завжди приємно».

«Ходити в спортзал – затратно і довго. Простіше купити пояс. Вартість його всього – 600-1200 гривень. За місяць абонент до фітнес-центру коштує дорожче. Мене влаштовує моя фігура, але коханому хлопцеві не подобається живіт. Придбала корсет, до якого можна причепити чулки, його можна не знімати навіть під час близькості. Як на мене – чудовий варіант, аби стати впевненішою в собі», – наголошує Дарина.

«Дієти, схуднення – це не для мене. Я люблю поїсти. Зайву вагу не приховую. А от живіт викликає в мене певні комплекси. Пити препарати для схуднення не ризикую, адже вони можуть бути небезпечними. Тож, гадаю, пояс-корсет – ідеальне вирішення проблеми з фігурою», – переконана Анастасія.

Але це виключно жіноча ілюзія. А що думають чоловіки?

Давайте уявимо ситуацію, коли дівчина приходить на побачення у чудо-поясі, а потім усамітнюється з партнером і знімає його. Якою може бути реакція чоловіків?

«Я би розвернувся і пішов. Не люблю, коли мене дурять», – одразу категорично запевнив Олександр.

«Я би поговорив із дівчиною, поцікавився, чому вона так робить. Спитав, чому вона від мене щось приховує? Що її саму в собі не влаштовує? Можливо, вона хоче змінитися, стати заради мене кращою, але її треба до цього підштовхнути, дати стимул. Не вважаю подібні пояси обманом. Скоріш за все, людині треба допомогти повірити в себе», – наголосив Дмитро.

«Чесно кажучи, мені байдуже. Можливо, навіть би увагу не звернув. Я готовий прийняти людину такою, яка вона є. Живіт для мене не вада. Та й загалом любити треба не за зовнішню, а за внутрішню красу. Важливіше, щоб жінка була мудрою, доброю господинею, не сварливою. А красуні з обкладинок часто в голові мають лише вітер і нічого не вміють робити крім того, щоб позувати для фото», – заявив Олексій.

Тож, виходить, далеко не для всіх чоловіків маленький обман видається великою трагедією. Але все ж… чи не краще змінити себе, ніж маскувати недоліки?  Правильне харчування, активний спосіб життя, фізичні навантаження можуть змінити фігуру будь-якої жінки. А від цього кращою стане не лише зовнішність, але й самопочуття. Можна ж бути не лише гарним, але й здоровим.

«В ідеалі харчування має бути, як мінімум, триразовим (сніданок, обід, вечеря і, можливо, два перекуси), збалансованим і містити достатню кількість клітковини. Існує правильна кількість овочів та фруктів, яку ми маємо вживати щоденно. Коли приходить клієнт, я даю список, що саме потрібно виключити з раціону. Передусім – це усі рафіновані продукти (борошно, цукор, олія), очищені, швидкого приготування. І навпаки – їсти треба ті продукти, які містять велику кількість вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів. Насправді їх дуже багато, йдеться про те, що дає людині здоров’я. Це – овочі, фрукти, ягоди, листя салату, – каже дієтолог із Ужгорода Альона НЕКРАХА. – Швидке та неправильне схуднення завжди дуже негативно відображається на шкірі. Вона може стати надто сухою, тонкою, особливо якщо йдеться про монодієту. І, звісно, якщо в раціоні не вистачає вітамінів та мінералів, шкіра ще й обвисати може. Я взагалі – противник дієт,  виступаю за правильне харчування як спосіб життя. Тобто якщо людина все робить правильно, якщо в раціоні присутні й білки, й жири, і вуглеводи – проблем не буде. Але про чудодійні пігулки потрібно забути. Їх не існує! Схуднути швидко не є правильно. Усе повинно відбуватися поступово».

Отже… чи так уже насправді багато треба для здоров’я та краси?

Обличчя –  дзеркало душі

Якщо вади фігури можна приховати під одягом, то обличчя завжди на виду. Можна мати осину талію, пружні сідниці, гарні груди, але нікудишнє обличчя з прищами, темними плямами під очима, дряблою шкірою.

Що робити в такому випадку?

Тут на допомогу приходить індустрія косметології. Хочете стати іншою? Будь ласка! У продажу є багато фарб, кремів, помад, рум’ян, пудри та інших диво-засобів.

Нині багато хто нарощує вії, робить татуаж брів, манікюр та педикюр, фарбує волосся, вдається до макіяжу, що повністю змінює зовнішність. Але чи так уже все невинно?

«Особисто я переконаний, що недоліки шкіри треба не маскувати, а з ними слід боротися, тобто використовувати  такі засоби, аби не потрібно було нічого приховувати, – каже професійний стиліст і візажист із Ужгорода Юрій АБРОСІМОВ. – На сьогодні є величезний вибір косметики, але більшість із неї не дуже якісна і негативно впливає на шкіру. Взагалі косметика поділяється на мас-маркет (дешева, якої багато), мідл-маркет (середній ціновий рівень), люксову (дорога, але якісна) і професійну. Мас-маркет продається на кожному кроці.Відповідно даний товар не ліцензований, зроблений невідомо з чого. Але інколи там бувають дуже цікаві кольори, яких немає навіть у професійній косметиці. Тому десь одноразово нею користуватися можна. Проте особисто я не рекомендую використовувати дешеві засоби повсякденно. Хоча взагалі не раджу косметикою користуватися щодня. Якщо жінка хоче фарбувати губи, то бажано вибирати якісну помаду, бо неякісна може і сушити їх, і негативно впливати на шкіру. Це ж стосується і тональних кремів. Дешеві тримаються на шкірі 2-3 години, а потім просто зникають. Тому, як на мене, і їжу, і косметику потрібно купувати дорогу та якісну. Часто жінки не мають достатніх знань, тож їм потрібно дещо доцільне порадити, аби з макіяжем, який їм подобається, який вони побачили в Інтернеті чи на  подрузі, не виглядати смішно. Тому перед початком роботи питаю в них, чи вони хочуть бути модними, чи красивими. Що ж стосується зачісок, тут також не все так просто. Я своїм клієнткам завжди розповідаю, що вибілене волосся – спалене.  Зараз існує безліч засобів, які додаються до фарб, вони ніби з’єднують розірвані молекули білку. Проте все це не так. Якщо волосся уже спалили – його відновити не можна нічим. Зверху його можна замаскувати різними полімерами, силіконами, але як тільки вони вимиваються, ефект стає очевидним. Що таке взагалі процес вибілювання волосся? У фарбі є луг, який розм’якшує лусочки на волосинці, вони відкривають доступ для окислювача. У перекисі водню багато кисню, він проникає всередину волосинки, спалює пігмент меланін. Якщо волосся після фарбування не затонувати, туди заходять солі, метали, які є у воді, шкірне сало – і волосся набуває брудного вигляду. Тобто після відбілювання порожні місця треба заповнити. Якщо фарбувати у інші кольори, так само меланін спалюється і на його місце вводиться молекула фарби. Простими словами – коли меланін руйнується, відбувається вибух. Це – все одно, що взяти пластикову пляшку, насипати в неї соди, налити оцту і закрити. Починається реакція окислення, а якщо кисню немає куди виходити – пляшку розірве. Так само трубочка волосинки розривається. На місці розриву потім волосинка обламується. Тому блондинки дуже часто можуть помітити, як у них відпадає волосся на певній довжині».

Якщо з косметикою ми більш-менш розібралися, то як бути з широко розрекламованими нині кремами, які нібито розгладжують зморшки, роблять шкіру еластичною, гладкою, молодою, позбавляють від вугрів та  різних висипів.

Про них добре знає ужгородський лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН.

«Передусім, потрібно розуміти, що одним і тим же засобом користуватися всі не можуть. Якщо до мене прийшли дві подруги, то з кожною з них працюватиму індивідуально і використовуватиму при цьому різні технології. На мою думку, догляд за шкірою – скоріше відповідальна, ніж важка робота. Я взагалі виступаю проти магазинної косметики, будь-який крем чи маску готую для кожної людини особисто, – стверджує він. – Косметичні бренди – це бізнес-індустрія. Люди обов’язково піддаються впливу реклами і не надто вникають у суть. Є фірми, які використовують гормони, вони дорогі, тому й креми дорогі. Ці засоби запатентовані. Я, наприклад, працюю тільки з рослинами. Але наголошу, що жоден крем світу не розгладить зморшки. Він може тільки зволожувати шкіру чи утримувати природну вологу».

Виходить, що все, що пропонують для краси – насправді є лише ілюзією краси, у яку вірять жінки і змушують повірити чоловіків.

Ніхто нікого не звинувачує. Часто реклама звучить так переконливо, що в неї майже не можна не повірити. Та й швидкого і ефекту хочеться всім. Але насправді див не буває. До ідеальної зовнішності шлях коротким бути не може.

Утім… змінити себе під силу кожному. Головне – працювати над собою і прагнути цього. Звісно, процес буде не миттєвим, але зате ефекту можна досягти не тимчасового, а постійного.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net