Волинщик втратив пальці, стопу і половину ноги через рідкісне захворювання

Ендрю Шилідей бореться за своє життя після тяжкої травми, візуально подібної до обмороження, від якої кров перестала надходити до пальців його рук та ніг.

Чемпіон світу з гри на волинці впав духом, коли йому повідомили, що його пальці будуть ампутовані. Однак його колега пристосував один із інструментів так, щоб Ендрю міг на ньому грати і без пальців.

Шість років тому 33-річний Ендрю помітив, що його пальці рук та ніг починають чорніти від гангрени.

Почорніння швидко почало поширюватися на руки і ноги через спалах синдрому Рейно, викликаного систематичним склерозом та важкою формою склеродермії.

Зрештою тканини кінцівок та кровоносні судини стали надто пошкодженими, щоб їх можна було врятувати.

Ендрю з Дунганнона, Північна Ірландія, довелося пройти ампутацію всіх пальців рук і ніг, а також лівої стопи та половини правої ноги.

Він також частково втратив зір на одне око.

Його батькам зателефонували з лікарні, та застерегли, що йому може лишитися жити дуже мало.

«Я зрозумів, що справи дуже серйозні, коли мої пальці почали змінювати колір. Все це відбувалося так швидко, що мені було важко зрозуміти, що зі мною коїться.

Я відчував сильний біль, не спостерігалось ніякого покращення. Я викладав гру на волинці, і це було справою мого життя. Я дуже боявся, що не зможу займатись цим знову».

Він вивчав гру на волинці у Королівській консерваторії Шотландії та працював у якості штатного інструктора з підготовки волинщиків  до Ради високогір’я, поки не захворів у вересні 2012 року.

Те, що почалося як дивна висипка на ногах, швидко перетворилася на хворобу, що змінює життя.

Ендрю був переведений до спеціалізованої лікарні в Абердіні, де він провів вісім місяців.

«У мене були травми, дуже подібні до обмороження у альпіністів: мої руки та ноги почорніли, у мене почалися проблеми з легенями», – додав він.

«Я не пам’ятаю частину часу, проведеного у лікарні, але на одному етапі моїх батьків визвалиі попередили, що очікують найгіршого. Настільки все було погано».

Незважаючи жахливі випробування, Ендрю хоче своєю історією надихнути інших людей, які стикаються з подібними проблемами зі здоров’ям.

Джон Елліотт, який володіє магазином, який продає музичні інструменти, допоміг пристосувати волинку так, щоб Ендрю міг на ній грати без пальців, і той після одужання зміг навіть виступити на концерті в Кіркальді (Шотландія).

zakarpatpost.net