АНОНС. Закарпатські хейтери: заздрість, злоба, негатив, нереалізованість

Чому відомі та успішні до такого майже не вдаються

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Про гарне закордонне слово «хейтери» донедавна мало кому з закарпатців було відомо. З’явилося воно в нашій мові разом з Інтернетом. Хейтери – це люди, войовничо налаштовані, які витрачають власну енергію на те, аби когось засудити, образити, облити брудом, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Насправді – це  той самий чорний піар, тільки не завжди застосовується він до політиків. Тими ж хейтерами можна охрестити добре знайомих нам бабусь, які сидять біля під’їздів на лавочках і пильним поглядом проводжають кожного, хто вийшов з будинку чи пройшов вулицею, проїхав автомобілем. «Бандюк! Скільки грошей накрав! Із зарплати таку б машину точно не купив!» – шепочуться вони вслід знайомому підприємцю. «Корова! Яку коротку спідницю на себе натягла! Подивилася б у дзеркало! Такі жирні ноги на показ виставляє! І куди її чоловік дивиться!» – проводжають вони поглядом молоду жінку з дитиною. «А ця шльондра знову на побачення зібралася! Намалювалася, як писанка. Штукатурки на ній більше, ніж на стіні у мене в кімнаті!» – обговорюють молоду дівчину, що кудись поспішає. І посмійте з ними тільки не привітатися! Вони скажуть, що ви ще й загордилися, не поважаєте старших, вам на всіх наплювати і взагалі… горе їм із такими, як ви сусідами.

Є свої хейтери і серед читачів газет. Вони купують періодику лише для того, щоб знайти скандали, негативні публікації, викриття відомих людей у чорних справах. Вони смакують криміналом, а потім усім знайомим переповідають, що вичитали, додаючи при цьому власні (вкрай негативні) враження, а за позитивні матеріали криють нецензурною лайкою «продажних журналістів»,  бо якщо в когось іншого інакша думка, то це, як на них, неправильно і стаття обов’язково є замовною, тобто написаною за гроші.

Окрема категорія хейтерів – це громадські активісти. Вони активізуються і в соцмережах, але зараз мова не про них. Ці люди вміють вести за собою і підбурювати на акції протестів, різні зібрання інших. Часом вони справді відстоюють високі і потрібні ідеї, добиваються бажаної реакції влади на певні питання. Але часом просто колотять воду, аби на них звернули увагу. Якщо вже говорити про продажність, то саме тут найчастіше вона зустрічається. Адже за участь у багатьох акціях платять… не самі ж звісно активісти, а ті, на кого вони тимчасово (а деколи й на постійній основі) працюють.

Кого атакують хейтери? Як їх розпізнати? Як захиститись?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 14 грудня.

zakarpatpost.net