Зарплати по 60 тисяч гривень: скільки отримують депутати і як в Раді оцінюють оклади українців

Немаленькі оклади нардепів з Нового року піднімуться ще вище

Менше ніж за через місяць в Україні зросте мінімальна зарплата на 450 гривень. З 1 січня 2019 року “мінімалка складе 4 173 гривні. А поки українці чекають підвищення, журналісти Сегодня” вирішили з’ясувати, чи знають нардепи, скільки заробляють жителі країни, що про це думають і як зростання соціальних показників позначиться на гаманцях самих парламентаріїв, пише Сегодня.

Знають нардепи, яка в Україні мінімальна і середня зарплата? Зараз мінімальна зарплата в Україні становить 3723 гривні. Але Андрій Іванчук з Народного фронту впевнений, що менше – 3400 грн.

Трохи завищив показник Олексій Мушак з БПП:

Ну, дивіться мінімальна в цьому році десь 3 867 грн, щось таке“.

Точно назвав правильну суму 3723 гривні позафракційний народний депутат Борислав Розенблат.

Середню зарплату теж називають різну від восьми до десяти тисяч гривень. Іванчук запевняє, в Коломиї ІваноФранківської області в середньому отримують і зовсім 12 тисяч гривень.

Зарплати ніколи не може бути достатньо, так влаштована природа людини. Скільки б не було грошей, у вас буде щось, у чому ви себе обмежуєте, відповів Іванчук на питання про те, чи достатньо такої суми для життя.

Олексій Мушак, в свою чергу вважає, що зарплати українців вистачає тільки на найнеобхідніше.

Для того щоб було що їсти, де жити і що вдягнути, цього достатньо. Для того щоб їздити по світу – мало, говорить депутат.

Позафракційний депутат Віктор Кривенко підкреслює зарплата хоч і низька, але відповідає поточному рівню економіки.

А ось депутатські зарплати відчутно вищі за середні. Наприклад Григорій Шверк з БПП розповів, що отримала 28 800 грн, Борислав Розенблат 29 220 грн.

Додатково народні обранці отримують гроші на виконання депутатських повноважень. Не в камеру зізнаються, що на ці кошти заправляють і ремонтують автомобілі, купують речі для особистих прийомних. Про використання таких грошей зазвичай не звітують.

Це 32 600 – 32 700. Гроші, які я отримую як зарплату, намагаюся передати на благодійні потреби, говорить Розенблат.

В цілому виходить кругленька сума понад 60 000 грн в місяць. А з Нового року зарплата зросте на 15%. Адже її завбачливо прив’язали до прожиткового мінімуму.

zakarpatpost.net