ОФІЦІЙНО. Ситуація щодо кору у закарпатському місті справді невтішна. Коментар спеціаліста

Чи справді в Хусті епідемія кору, адже батьки дітей б’ють на сполох…

Аби дізнатися офіційну інформацію, ми звернулися до в.о.  завідувача відділом епідеміологічних досліджень Хустської філії ДУ ОЛЦ МОЗ України Оксани Комар.

За її словами, станом на сьогодні зареєстровано 138 випадків кору. Це – офіційні дані. Однак лікарі не у всіх випадках кваліфівкують захворювання, як кір, часто пишуть, ніби то звичайне ГРВІ. Тож ситуація наспрпавді може бути набагато критичнішою, ніж видається  на перший погляд.

«Ріст заховорюваності почався з початку листопада. До того часу від початку року ми мали всього 51 випадок кору. На карантин закривали Велятинську та Березівську школи, – зазначила Оксана Іванівна. – Проблема в тому, що батьки відмовляються вакцинувати дітей, а це захворювання дає дуже серйозні усккладнення».

Нагадаємо, що як раніше писав zakarpatpost.net, у Хусті зафіксовано небезпечну хворобу. До нашої редакції звернулися рознублені батьки і повідомили, що в Хустській гімназії-інтернаті та в Хустській спеціалізованій школі № 6 зафіксовано багато випадків кору. Діагноз підтвердили лікарі. Також за їхніми словами випадки кору мають місце і в інших школах міста над Тисою. Утім влада відмовилася закривати навчальні заклади на карантин.

zakarpatpost.net