Поради для закарпатців: як правильно варити глінтвейн

Приготування глінтвейну в домашніх умовах в західному світі є головним атрибутом Різдва. Але хто сказав, що гарячим вином можна балувати себе тільки в зимові свята? Тим більше що воно чудово зігріває під час осінньої негоди, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Правила і секрети

Отже, перед тим, як варити глінтвейн вдома, запам’ятайте: вино не можна кип’ятити в жодному разі. Якщо необхідно додати різні фрукти або трав’яні відвари, то спочатку потрібно зварити компот, остудити і тільки потім влити у гаряче вино.

Для приготування напою використовуйте емальований посуд, нержавіюча або алюмінієва каструля не підходить.

Мішати вино потрібно дерев’яною ложкою.

Для приготування глінтвейну можна брати найдешевше вино, оскільки при нагріванні воно втрачає свій аромат і ховається в пахощах спецій.

Не варто використовувати напої з великим вмістом алкоголю, бо при нагріванні спирт випаровується.

Подавають глінтвейн у високих келихах, щоб гості могли намилуватися насиченим кольором напою. А ще в такому посуді напій не так швидко остигає.

Пити глінтвейн необхідно виключно гарячим.

Рецепт приготування

Вам знадобиться:

сухе червоне вино – 1 л

цукор – 200 г (або на смак);

бутони гвоздики – 6-7 шт.

кориця – 1 паличка або 1 ч. ложка

мелений мускатний горіх – щіпка

чорний перець горошком – 2 шт.

духмяний перець горошком – 2 шт.

лимон (апельсин, яблуко або інший фрукт) – 1 шт.

Спочатку налийте вино в каструлю і поставте її на вогонь. Додайте цукор і ретельно розмішайте. Стежте, щоб не закипіло, а якщо з’явиться пінка – зніміть її.

Коли рідина почне парувати, додайте порізаний дольками фрукт (ягоди) і всі спеції. Якщо хочете, можна додати будь-який інший інгредієнт або виключити з рецепта продукти, які не любите.

З вогню знімайте напій тоді, коли він практично закипить. Накрити кришкою і залишити на кілька хвилин настоюватися.

Тим часом приготуйте високі склянки або келихи, прикрасьте їх на свій розсуд. налийте проціджений глінтвейн. Подавайте гарячим.

zakarpatpost.net