Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 21 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Хто ще кілька років тому вважався ледве не святим, зараз уже постає у максимально непривабливому світлі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Україна вступає у чергову зону турбулентності. До неухильного зниження рівня життя ми вже якось звикли, воно давно перестало дивувати. Злидні обступають наше суспільство звідусіль, на цьому тлі стабільність радянської доби з її гарантованим мінімумом лишається далеким спогадом. Естетика бідності заполонює нашу свідомість і примушує нас набирати побільше повітря у легені, бо що ще попереду – то взагалі невідомо.

Може, незабаром ще й повітря бракуватиме. Державний бюджет економить на всьому, крім олігархів і силовиків. Всі, хто не належить до їхньої челяді, витісняються за кордон. Там українці, звичайно, є людьми другого сорту, зате живуть заможніше, ніж удома.

Зараз, у епоху Інтернету, здається, закарпатці навіть знайомляться, не виходячи з дому.

Справді, багато хто  заводить віртуальні романи і шукає партнера через соціальні мережі. Але не всі. Багато хто вважає, що  найміцніші стосунки можна зав’язати лише старим перевіреним способом – через газету. І до таких послуг вдаються тисячі закарпатців. За 18 років існування «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» поєднав долі вже десятків тисяч наших земляків.

Якщо ви бажаєте знайти партнера, супутника життя, «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» вам завжди допоможе.

Знайти роботу можна навіть не виходячи з дому. Достатньо купити газету і обрати те, що найбільш підходить. Абсолютно безкоштовно.

Традиційно на Закарпатті найбільша кількість вакансій – у газеті «Робота та навчання». Щотижня там друкуються тисячі оголошень про прийом на роботу та пошук працівників. Із часу виходу в світ першого номера вже десятки тисяч закарпатців працевлаштувалися і десятки тисяч роботодавців підібрали кваліфікований персонал.

Газета «Робота та навчання» є спеціалізованим виданням, яке допомагає своїм клієнтам підібрати фахівців різних спеціальностей, а тим, хто шукає роботу і хоче навчатися, влаштуватись на найбільш високо­оплачувані посади, отримати комфортні умови праці з подальшим кар’єрним зростанням.

Адже відомо, що кваліфікований і досвідчений персонал – запорука успіху будь-якого підприємства. Серед актуальних оголошень є пропозиції як із Закарпаття, інших областей України, так і з-за кордону. На сторінках видання містяться оголошення про пошук та пропозиції роботи.

Вчора вранці, близько 8:20, ужгородські поліцейські отримали повідомлення про смерть чоловіка. У поліцію зателефонував лікар і розповів, що під час добового чергування 20 грудня о 4:30 до них швидкою доставили пацієнта з ознаками переохолодження.

Як розповіли журналісту інтернет-видання “PMG.ua” в ГУНП в Закарпатській області, коли чоловіка привезли у лікарню – він був без свідомості. Під час надання медичної допомоги пацієнт помер. Сталося це о 5:40.

Чоловіка знайшли у Новому районі Ужгорода на вулиці Легоцького. Ніяких документів при собі він не мав. Наразі правоохоронці встановлюють особу померлого.

Перший рейс із аеропорту “Ужгород” планують запустити до 1 січня.

Сьогодні, 21 грудня, в Ужгороді управління туризму та курортів Закарпатської ОДА звітує про роботу за 2018 рік.

Зустріч відбувається у професійному колі: запросили спеціалістів туристичної сфери, зокрема власників турбізнесу, екскурсоводів, представників місцевої влади, пише 0312.ua.

Одним із перших питань від представників бізнесу до присутнього на зустрічі першого заступника голови Закарпатської ОДА Івана Дурана стало питання про початок роботи аеропорту “Ужгород”.

«Сподіваюся, що до 1-го січня відбудеться перший політ на Київ. Принаймні, для цього все готове. До речі, вчора відбувся тестовий політ і все пройшло добре. Тому аеропорт буде працювати», – сказав Іван Дуран.

За процесуального керівництва Тячівської місцевої прокуратури слідчими Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, за фактом смерті одномісячної дитинки у с. Терново, Тячівського району.

Наразі встановлено, що хлопчика, у вкрай важкому стані із загальним переохолодженням організму, привезла до лікарні його 17-річна матір із співмешканцем, який є батьком немовляти. Через декілька годин, дитинка померла в реанімаційному відділенні районної лікарні.

Першочергова кваліфікація за ст. 166 КК України – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

Перша на Закарпатті церква перейшла до Православної Церкви України. 21.12.2018 р. настоятель парафії протоієрей Степан Біляк звернувся до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, з письмовим проханням про включення його у клір Закарпатської єпархії Православної Церкви України.

Раніше дана релігійна громада входила до складу Мукачівської єпархії Російської Православної Церкви в Україні (так званої “Мукачівської православної єпархії”).

Відтак єпископ Варсонофій видав Указ про включення даної парафії до складу Закарпатської єпархії ПЦУ, а протоієрея Степана Біляка прийняв до єпархіального кліру.

Чи справді в Хусті епідемія кору, адже батьки дітей б’ють на сполох…

Аби дізнатися офіційну інформацію, ми звернулися до в.о.  завідувача відділом епідеміологічних досліджень Хустської філії ДУ ОЛЦ МОЗ України Оксани Комар.

За її словами, станом на сьогодні зареєстровано 138 випадків кору. Це – офіційні дані. Однак лікарі не у всіх випадках кваліфівкують захворювання, як кір, часто пишуть, ніби то звичайне ГРВІ. Тож ситуація наспрпавді може бути набагато критичнішою, ніж видається  на перший погляд.

«Ріст заховорюваності почався з початку листопада. До того часу від початку року ми мали всього 51 випадок кору. На карантин закривали Велятинську та Березівську школи, – зазначила Оксана Іванівна. – Проблема в тому, що батьки відмовляються вакцинувати дітей, а це захворювання дає дуже серйозні усккладнення».

Нагадаємо, що як раніше писав zakarpatpost.net, у Хусті зафіксовано небезпечну хворобу. До нашої редакції звернулися рознублені батьки і повідомили, що в Хустській гімназії-інтернаті та в Хустській спеціалізованій школі № 6 зафіксовано багато випадків кору. Діагноз підтвердили лікарі. Також за їхніми словами випадки кору мають місце і в інших школах міста над Тисою. Утім влада відмовилася закривати навчальні заклади на карантин.

Наразі в Ужгороді ялинки продають у багатьох місцях. Вибір широкий – на всякий смак і гаманець.

Загалом придбати «живу», тобто зрізану лісову красуню, можна від 50 гривень, залежно від її висоти.

Сріблясті продають і по 70, і по 80, і по 100, і по 150 гривень.

Можна купити також «плетену» ялинку. Вартість таких – від 50 до 250 гривень, залежно від того чи це ялина чи сосна та від висоти композиції. Соснові, як правило, дорожчі.

На Корятовича вибір дуже різноманітний, хоча купують дерева поки  що не дуже активно.

Набагато раніше у столиці Закарпаття почалася реалізація штучних ялинок.

Це – набагато кращий вибір, адже таке дерево не на рік-два, та ще й  при цьому кожен, хто вкладає гроші в таку зелену красу, робить власний вклад у збереження лісового фонду.

Ціни на штучні ялинки теж помірні.

Купити непогане дерево можна починаючи від 250 гривень. Утім є й по 600, і по 1000,  і по 1500, і по 2500 гривень, і дорожчі.

zakarpatpost.net