Погода у Закарпатті на сьогодні, 22 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті потепліє.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +3 градусів.

Весь день буде хмарним. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який після обіду може посилитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +1, удень – +2 градуси. Весь день у Хусті буде хмарним. Протягом усього дня очікується сильний дощ.

У Воловці – -1 уночі і  +1 удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Сніг йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

У Сваляві – 0 уночі і  +1 удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Вранці очікується дощ зі снігом, який у другій половині дня зміниться сильним дощем. Увечері – сильний дощ зі снігом.

У Тячеві нічна температура становитиме +1, денна – +2. У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Сильний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +3.

З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

У Великому Березному – вночі 0, удень – +2. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +4.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується дрібний дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – 0. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. З ранку і до пізнього вечора йтиме сильний сніг.

У Рахові – уночі  -2, вдень – 0. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці та вдень йтиме сильний сніг, ввечері очікується сильний дощ зі снігом.

22 грудня відзначається день зачаття матері Пресвятої Богородиці. У народі цей день називався Ганна Зимова. Це найкоротший день у році, коли зима встановлюється остаточно. Якщо на Ганну Зимову сонячно і світло, то 31 грудня буде ясно і морозно, а якщо похмуро і на деревах іній — на похмуре і тепле новоріччя. За цим днем визначали погоду на півроку вперед: сніг — на дощ, заметіль — на вітер з дощем, мороз — на ясну погоду, відлига — на теплий дощ.

Народні прикмети на 22 грудня

  1. Гарна погода – 31 січня теж буде сонячно
  2. Іній на деревах – буде похмуро під Новий рік
  3. Якщо людина народилася 22 грудня, то в якості талісмана їй слід носити агат або малахіт
  4. Вагітним жінкам заборонено 22 грудня розпалювати вогонь або виконувати будь-яку роботу – це може нашкодити майбутній дитині
  5. Рясний іній на деревах – буде хороший урожай
  6. Якщо сніг 22 грудня лежить впритул до огорожі, то буде погане літо. Просвіти обіцяють багатий урожай
  7. Ясна погода – в Новий рік теж сонце вигляне
  8. Вагітним жінкам в день Анни слід неодмінно постити, а в інші дні робити це необов’язково. Також не можна було зустрічатися з хворими людьми або тими, хто має будь-які каліцтва – дитина народиться нездоровим
  9. Вагітним не можна розпалювати вогонь і взагалі виконувати будь-яку роботу
  10. Вагітним жінкам 22 грудня можна переступати гострі предмети та упряж, інакше дитина народиться хворою, або в процесі пологів виникнуть складнощі

zakarpatpost.net