18-річний закарпатець за кілька годин закатував до смерті товариша та зарізав охоронця ринку

До одного прийшов додому, побив та добив сокирою, до другого на роботу, де завдав йому  19 ударів ножем

Одразу два резонансні злочини трапилися нещодавно у Солотвині. Там 18-річний раніше судимий за грабіж мешканець Виноградова під час розпивання алкогольних напоїв позбавив життя двох товаришів по чарці, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Хлопець хоч і неодружений, але має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей від співмешканки. Утім добрим батьком його назвати не можна, адже не займався вдома вихованням дітей, не думав, де заробити на те, аби було чим їх нагодувати, навпаки – ніде не працював і пиячив у іншому кінці області.

19 лютого о 8 годині ранку до поліції звернувся мешканець смт Солотвино та повідомив, що виявив тіло охоронця місцевого ринку з ознаками насильницької смерті. Правоохоронці прибули на місце події одразу.  Вдалося встановити, що загиблим є 73-річний місцевий мешканець, охоронець на промислово-продовольчому ринку. Чоловікові було нанесено ряд колото-різаних ран щік, грудної клітки, від чого він і помер.

Крім цього, трохи раніше у приватному будинку виявили тіло 56-річного місцевого мешканця  також із ознаками насильницької смерті. Лікарі констатували, що чоловік помер від численних ножових поранень.

Тож правоохоронцям потрібно було з’ясувати, чи пов’язані ці два вбивства, скоєні протягом кількох годин, між собою.

Невдовзі вони вийшли на слід хлопця, який ще не мав навіть 18 років, він і виявився винним у смерті обох мешканців Тячівського району.

У Єдиному реєстрі судових рішень йдеться, що 18 лютого 2017 року, приблизно о 20 годині, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у будинку Василя (з етичних міркувань імена замінено) Роман під час спільного розпивання спиртного з господарем через те, що хлопець на вимогу ґазди не хотів піти в магазин і купити ще горілки, затіяв із ним сварку. Спочатку бив чоловіка кулаком у обличчя та шию, а далі, схопивши сокиру, яка знаходилася біля кухонного столу в кімнаті, наніс один удар обухом у підборіддя. Василь, намагаючись врятувати своє життя, спробував вибігти з будинку, але Роман його швидко наздогнав у коридорі та вдарив обухом сокири по голові. Господар впав на підлогу, а гість уже взявся бити його гострим клинком в ділянку грудної клітки і лупцювати при цьому ногами, від чого поламав нещасному ребра, проломив грудну клітку. Після цього він відволік свою жертву у кімнату та поклав на диван, де продовжував знущатись над Василем. Роман схопив зі столу кухонний ніж та встромив його у щоку та чоло, зламавши під час катувань навіть клинок ножа. Але й на цьому він не зупинився. Знову взяв сокиру і завдав клинком з великою силою три удари по лівій гомілці та один у праву гомілку. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер на місці події.

Після цього нападник о пів на першу ночі пішов на місцевий промислово-продовольчий ринок. Він вирішив навідатись до охоронця і зайшов у службове приміщення. Разом із 73-річним дідусем Роман продовжував пиячити. Раптом йому спало на думку поцупити в старого два мобільні телефони. Але Іван про це здогадався і між ним та гостем почалася сварка. Чоловік звинуватив молодика у крадіжці столів з ринку незадовго до їхньої зустрічі. Тож хлопець розізлився і твердо вирішив убити діда. Він схопив кухонний ніж та почав штурхати ним охоронця.  Спочатку завдав шість ударів у тулуб та шию. Старий від болю упав на підлогу. Тоді Роман продовжив свій задум і безжально встромлював ніж у тіло дідуся. Загалом він завдав йому 19 колото-різаних поранень.  Від травм нещасний помер на місці. Коли знайшли труп, він був весь закривавлений, а на тілі не було живого місця.

Роман же тим часом вирішив довести справу до кінця і крім телефонів, на які накинув оком, прихопив із собою радіоприймач та ліхтар.

Після цього він спокійнісінько покинув приміщення, ніби абсолютно нічого й не трапилось. Роман безтурботно повернувся до родини на Виноградівщину і планував продовжити й надалі жити у власне задоволення. Але не вдалося, бо його швидко «вирахували» працівники поліції і забрали у відділок для того, щоб допитати. Вбивця у всьому зізнався і незабаром йому за вчинене довелось відповісти перед законом.

На суді свою провину молодик не заперечував, навіть казав, що кається у тому, що накоїв, стверджував, що позбавив життя двох людей через те, що був п’яним і не тямив що робить. Більше оправдань для себе вбивця знайти не зміг. Та їх і не було.

Отже, Хустський районний суд своїм рішенням  визнав Романа винним у вбивстві двох людей і засудив його до 15 років позбавлення волі.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net