Карпатські чани: де можна відпочити на Закарпатті взимку і як туди доїхати

Як відомо, карпатські чани – величезні чавунні казани наповненні водою та розігріті вогнищем до темпаратури 40-45 градусів.

Традиція купатися в чанах зародилась в Австро-Угорській імперії, де їх розміщували біля джерел з цілющою водою, в яку необхідно було зануритись, розпарившись перед цим у котлі.

Kozakorium.com пропонує вам добірку місць в Карпатах, де можна відпочити з чанами.

Чани ” У Цімбора”, Лумшори.

Комплекс відпочинку “У Цімбора” в закарпатському селі Лумшори розташований в лісі на березі гірської річки біля джерел сірководневих мінеральних вод.

Родзинкою чана є те, що оздоровча процедура відбувається під відкритим небом незалежно від пори року. Чан знаходиться в безпосередній близькості від річки, і після процедури можна, скоріше навіть потрібно, скупатся в холодній річці.

Розташування: Закарпатська область, с. Лумшори, вул. Приозерна,9.

Чан-СПА у резорті “Воєводино”.

Курорт “Воєводино” розкинувся на 17 гектарах території серед дерев, галявин та стрімких гірських річок. До слова, поряд з резортом розміщений розкішний парк графа Шенборна, що є справжньою “родзинкою” усього Закарпаття.

Купання в чані сприятливе для загального покращення самопочуття, поліпшує кровообіг, імунітет, здійснює терапевтичний вплив на шкіру та суглоби, регулює артеріальний тиск.

Резорт “Воєводино” пропонує такі види чанів: з натуральним хвойним екстарктом, з магнієвими фіто-концентратами, з закарпатськими травами та з мінеральною водою з вмістом сірководню.

Розташування: Закарпаття, Перечинський р-н, с. Тур’я Пасіка.

Особливий чан від еко-курорту “Ізкі”.

Еко-курорт розміщений в мальовничій гірській місцевості Міжгірського району, що належить до зони найвищого рівня екології в Україні. Повітря насичене природними елементами, які очищають дихальні шляхи, зміцнюють імунну систему, покращують психологічний стан та надають бадьорості.

Чан розташований під відкритим небом, заповнюється холодною мінеральною водою з природного джерела. Завдяки вмісту гліцерину в  мінеральній воді Ізкі, шкіра добре зволожується та пом’якшується, стає гладкою та еластичною.

Розташування: Закарпатська область, Міжгірський район, село Ізки.

zakarpatpost.net