Чому імбирний чай корисний при застуді. Рецепт здоров’я

За своїми корисними властивостями імбир може змагатися з часником і женьшенем, які давно визнані фаворитами народної медицини, пише газета «Поради здоров’я».

В Європі імбир почали використовувати як ліки ще в середні віки, але в нашій країні багато хто досі не знає, як його правильно готувати. Однак саме імбирний чай стане відмінним помічником у лікуванні ГРВІ та грипу, профілактики хвороб серця і боротьбі із зайвою вагою, пише likar.info.

Вам знадобиться:

1 л окропу

2-3 ст. ложки тертого кореня імбиру

4 ст. ложки лимонного соку або чверть лимона, натертого з цедрою

5 ст. ложок меду

1 щіпка меленого чорного перцю і листя м’яти – за бажанням

Закип’ятіть воду в каструлі, додайте імбир і варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. Перелийте відвар у термос, додайте лимон, перець і м’яту. Настоюйте протягом 20 хвилин. Не додавайте мед у окріп, почекайте, поки чай охолоне приблизно до 70 градусів.

Як чай з імбиром допоможе при застуді?

Корінь імбиру лікарського багатий вітамінами (A, B4, B9, B5, B6, C, E, K) і мінералами (залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, фосфор і цинк). За своїми корисними властивостями імбир може змагатися з часником і женьшенем, які давно визнані фаворитами народної медицини.

У лікуванні і профілактиці грипу та інших вірусних інфекцій вам знадобиться зігріваюча і відхаркувальна властивість імбиру. Також чудодійний корінь покращує роботу кровоносних судин, знімає набряк і біль у горлі, усуває головний біль, ломоту в тілі і дискомфорт з боку шлунково-кишкового тракту.

Кілька чашок імбирного чаю при застуді допоможуть вам пропотіти і збити температуру, а його антибактеріальні, протизапальні, знеболювальні та тонізуючі властивості зроблять організм більш стійким до інфекцій.

Увага! Людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки) вживати імбир слід з обережністю, оскільки у великих кількостях він може подразнювати слизову стравоходу і шлунку. Також його не рекомендують поєднувати з аспірином.

zakarpatpost.net