Кому закарпатці довіряють більше: депутатам, Уряду, Президенту чи правоохоронцям

Цікаво, що рівень довіри до депутатів усіх рівнів поступово стає все нижчим.  І найбільша недовіра – до найвищих керівних інстанцій, передусім до Верховної Ради та уряду. А відтак – і до правоохоронних структур, суду, прокуратури, місцевих чиновників, політичних партій.

Згідно з опитуванням фонду «Демократичні ініціативи»,  найгіршу оцінку за довірою отримали Верховна Рада (-76 %), державний апарат (-75%), політичні партії (-71%), уряд України (-65%), Президент України (-60%). До лідерів недовіри також потрапили такі складові правоохоронної системи як суди (-75%) та прокуратура (-74%).

«Що стосується якихось позитивних змін, то краще виглядає НАБУ. Це єдина державна інституція, у якої на 17% покращився баланс довіри/недовіри. Хоча переважає недовіра (-12). Довіряють, як і раніше, перш за все недержавним інституціям. Це волонтерські організації, громадські організації, церква. А з державних єдина інституція, якій явно довіряють, – це армія», – зазначила старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Ірина Бекешкіна.

zakarpatpost.net