Погода у Закарпатті на сьогодні, 24 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті знову сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1, удень – +4 градусів.

Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці на зміну нічному дощу прийде сильний дощ зі снігом. У другій половині дня очікується дощ, який ближче до вечора закінчиться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -2, удень – +1 градус. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці продовжиться нічний сильний дощ зі снігом, у другій половині дня йому на зміну прийде дрібний сніг, який закінчиться лише ближче до вечора.

У Воловці – -5 уночі і  +1 удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Сильний сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Сваляві – -3 уночі і  +2 удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Протягом усього дня очікується сильний дощ зі снігом, який ближче до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме -3, денна – +2. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сильний дощ, який йтиме вночі, вранці зміниться сильним мокрим снігом і тільки ближче до вечора закінчиться.

У Перечині – нічна температура становитиме – -1, денна – +4.

Весь день у Перечині буде хмарним. Вранішній сильний дощ зі снігом поступово перейде у дощ, який ввечері зміниться дрібним снігом.

У Великому Березному – вночі -2, удень – +3. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранішній сильний дощ зі снігом після обіду повинен послабшати, а ближче до вечора його замінить дрібний сніг.

У Берегові та Виноградові – вночі – -2, удень – +3.  Ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Практично весь час йтиме сильний дощ, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

У Міжгір’ї – уночі  -5, вдень – +1. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Сильний сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Рахові – уночі  -6, вдень – -1. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме сильний сніг, який до вечора повинен послабшати.

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Данила Стовпника. У наших пращурів була традиція запалювати лампадку, нібито “додаючи в пітьмі доброго світла і прохаючи сонце зійти на землю, запалати і відігнати нечисті сили”. Погоду 24 грудня також визначали за допомогою сонячних променів: якщо вони спрямовані вгору, то очікували холодів, а якщо стелилися вниз, слід готуватися до хурделиці.

Народні прикмети на 23 грудня

  1.  Ясний день віщує швидкий прихід морозів.
  2. Яскраво сяє Велика Ведмедиця – незабаром буде заметіль.
  3. Зірки мерехтять – до холоду.
  4. Яскраві і блискучі зірки обіцяють морозну погоду.
  5. Білі хмари – незабаром буде похолодання.
  6. Сороки літають близько до будинку – чекайте хуртовини.

zakarpatpost.net