Закарпатець тішився, що його коханку звати так само, як і дружину… але недовго, бо «підставив» телефон

Мій друг Толя дуже тішився тим, що його коханку звати так само, як і дружину. Обидві – Юлії. Треба ж, яка удача! Тож він був упевнений, що жінка ніколи його не зможе розкусити. Ім’я коханої ніколи не промайне у їхніх розмовах, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Тобто навіть якщо таке колись і станеться, то дружина нічого не зможе запідозрити. Бо ж  буде думати, що мова про неї, а не про її суперницю.

Але люди думають, що вони – такі вже хитрі та винахідливі, а доля буває ще хитрішою від них. Так от, Толя купив собі якось дуже крутий телефон. І це була його улюблена іграшка. Якщо б він знав тоді, яку бомбу придбав для себе за свої кревні.

Встановив він собі і голосовий набір. І теж дуже радів, що телефон, ніби собачка, так справно виконує всі його команди.

Я навіть сміявся із тих дитячих радощів друга.  А він через це на мене трохи  сердився. Але одного разу телефон, який досі був його слухняним собачкою, його все ж таки зрадив.

Того разу він сказав дружині, що йде на риболовлю. Дружина побачила нас разом. Вона не знала, що я поїду потім на дачу, а Толя має намір іти до коханки. Дуже важко мені було підігравати другу, я боявся образити цю обдурену ним жінку. Але і сказати їй правду я все ж таки не мав мужності.

Уважав, що це має зробити сам Толя – як справжній чоловік, якщо тільки захоче сам у всьому зізнатися. Але його влаштовував такий стан справ. Він був не проти дружини, але й не проти того, щоб розважитися.

І от саме того дня він і спалився. Телефони вони залишили у спальні і почали займатися любощами. Як у таких випадках буває, Толя почав обсипати компліментами свою коханку.

–  Юлю! Що б я без тебе робив! Я навіть не знав би, яке воно на смак – життя! Яка ти гарна, Юлю!  Яка ти ніжна! Я навіть не підозрював, що бувають такі жінки на світі. Я не знаю, чим заслужив це щастя, Юлю!

Словом – пішло і поїхало.  А телефон, навчений відгукуватися на ім’я Юля, одразу ж почав набирати номер дружини. Ні, щоб записати її – дружина чи кохана. А він зафіксував – Юля. Ну то дружина й вислухала всю ту тираду,  яку Толя виголосив у ліжку коханці.

При цьому не стала дзвонити.  Не стала з’ясовувати стосунки одразу ж, по телефону. Просто мовчки все вислухала.

А увечері Толя побачив, що його валізи і рюкзаки стоять під балконом. На одному з них була прищеплена записка: «Можеш іти до своєї Юлі, бовдуре! Ти заслужив це щастя!».

Толя став просто у дворі кричати, що він ні в чому не винен, що дружина даремно його підозрює у якихось страшних гріхах, а він чистий – як янгол.

Але дружина була непохитною.

–   Юлю! Я тебе кохаю!  Може ти бачила мене десь з якоюсь жінкою.  Та це випадковий зв’язок, – кричав Толя. –  Вона ж не варта і твого мізинця. Це ж лінива і поверхова жінка! Як ти могла таке подумати, що я обміняю тебе на якусь іншу.

Але дружина дверей так і не відчинила. І навіть не вийшла на балкон, щоб попрощатися і помахати чоловікові білою хустинкою – на прощання.

Толі нічого не залишалося, як забрати манатки, викликати таксі і податися до коханки.  Але замість милої та ніжної жінки він зустрів розлючену пантеру:

–  Я вже в курсі, що твоя тебе виставала!  Можеш йти на всі чотири сторони.

–  Та ти що! – ошелешено вигукнув Толя. –  Ти ж сама знаєш, що я тебе кохаю. Ми ж так довго мріяли про те, щоб я розлучився з дружиною! Ми ж будемо жити удвох.

Але коханка, стала чомусь цитувати недавню розмову з дружиною.

– Це ж випадковий зв’язок, – єхидно зауважувала вона. – Я ж не варта мізинця твоєї дружини! А ще я лінива і поверхова.

Коханка з гуркотом зачинила двері. Йому знову довелося викликати таксі. І він подумав, що найкраще зараз все ж таки поїхати в село до батьків. Добре, що хоч там він може приткнутися.

Став шукати номер батьків, до яких він не так часто і дзвонив. Тут побачив якісь незрозумілі дзвінки. Виходить, він недавно дзвонив і до дружини, яка в списку значилася як Юля, і до коханки, яку він для конспірації записав як Юля-бухгалтер.

І тут до нього почало доходити. Телефон відгукувався на імена. І сам гарячково дзвонив то жінці, то коханці.

Спересердя Анатолій ледь не кинув телефоном об асфальт. Але згодом передумав. Все ж таки дуже дорога річ. Того вечора він поїхав до батьків. Дружина згодом подала на розлучення і навіть чути не хотіла про якесь там пробачення. Коханка так само – не відповідала на дзвінки і не відчиняла йому дверей.

Зараз у Толі є дешевий телефон – кнопковий. Каже, ще колишній він продав. Мабуть, йому зараз дуже потрібні гроші. А ще хотів позбутися свідка свого розбитого життя. Бо зрозумів, що телефон – то непокірний собачка. А просто бездушний робот, який виконує одну і ту ж саму програму.

Іван РОСОХА, газета «Поради», ексклюзивно для zakarpatpost.net