Лісгоспи самі хваляться високими зарплатами… лише про шкоду, завдану лісам мовчать

Директор ДП «Тячівське ЛГ» Наталія Катреняк під час спілкування з журналістами, які перебували з робочим візитом на Тячівщині, розповіла про економічні досягнення державного лісового господарства.

Серед одних із головних питань Наталія Іванівна повідомила про зростання реальних заробітних плат за два роки – на 100%, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Директор Тячівського держлісгоспу Наталія Катреняк:

«Наразі зарплата – основний і головний мотиватор більшості співробітників. До цього можна добавити ще і створення хороших робочих місць, комфорту на роботі, однак серед головних все ж таки залишається гідна оплата праці. Отже, варто зазначити, що «грошова» динаміка на підприємстві позитивна. З початку діяльності держлісгоспу в 2016 році середня заробітна плата становила близько 4700 грн. На сьогоднішній день ця цифра збільшилась до дев’яти тисяч гривень.

Ці цифри реальні, адже якщо подивитися на попередні кризові роки, то стає очевидно, що це лише відновлювальне зростання після падіння. У 2012-2015 році, реальна середньомісячна зарплата в колишньому агролісі становила лише 1700-2500 грн. У майбутньому плануємо нарощувати зростання зарплат лісівників».

У свою чергу головний бухгалтер ДП «Тячівське ЛГ» Василина Плиска розповідає:

«За роки діяльності, новостворене підприємство не несе фінансового боргу перед працівниками, ба більше, соціальних внесків, які в майбутньому формують пенсію для тих працівників, які досягатимуть пенсійного віку».

Варто відзначити, що з початку заснування держпідприємства, попередником якого була філія «Тячів ЛАГ», чисельність штату працівників налічує 60 чоловік. На підприємстві після створення ДП»Тячівське ЛГ» у 2016 році збережено робочі місця всіх працівників.

zakarpatpost.net