Погода у Закарпатті на сьогодні, 25 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті знову сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -2, удень – 0 градусів.

З ранку до самого вечора  небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний сніг закінчиться ще до приходу ранку. День пройде без опадів, а ввечері знову очікується сніг.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -8, удень – -2 градуси. Похмура погода буде триматися весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.

У Воловці – -6 уночі і  -5 удень. Весь день у Воловці буде хмарним. У першій половині дня буде йти сніг, який після невеликої перерви знову почнеться ввечері, але з меньшою силою.

У Сваляві – -5 уночі і  -3 удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вночі, вранці та ввечері очікується дрібний сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме -7, денна – -3. У Тячеві ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме – -2, денна – 0.

У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі очікується сніг. Вранці – без опадів. Удень він піде слабше, а до вечора посилиться.

У Великому Березному – вночі -3, удень – -2. Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Протягом усього дня очікується дрібний сніг, який ввечері піде сильніше.

У Берегові та Виноградові – вночі – -3, удень – 0.  Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір очікуються похмурими. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -7, вдень – -4. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Уночі піде дрібний сніг, який вранці посилиться. Удень на деякий час він припиниться, а ввечері може піти знову, щоправда вже слабше.

У Рахові – уночі  -10, вдень – -8. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

25 грудня відзначається день пам’яті святителя Спиридона, чудотворця. Це найхолодніший день грудня — сонцестояння: “Сонце переходить на другий бік”. Цей день визначав характер усієї зими. Якщо сонечко на Спиридона — дні на святках (7-19 січня) будуть ясними, а Новий рік буде морозним, а якщо похмуро і на деревах іній — бути Новому року теплим і похмурим. Якщо ніч ясна, зима буде холодною, а літо жарким; якщо ніч темна — зима буде теплою, а літо — похмурим.

Народні прикмети на 25 грудня

  1. Яка погода на 25 грудня, такою вона буде і 31 грудня.
  2. Похмурий ранок – чекай ранню весну.
  3. Якщо людина народилася в день Спиридона, то в якості талісмана слід носити олександрит і онікс.
  4. Горобці 25 грудня в гнізда тягнуть пух – незабаром вдарять сильні морози.
  5. Вітер різко змінює свій напрямок – чекай багатого урожай гречки в наступному році.
  6. Сонечко грає – прикмета до того, що Святки будуть ясними.

     

  7. Гілки ялівцю згинаються – буде хуртовина.
  8. Худобу 25 грудня в стійло проситься – чекай снігопаду.

zakarpatpost.net