Скільки коштує Новорічна ніч в ресторанах та туристичних комплексах Закарпаття

Як і де найкраще провести новорічну ніч? Як її зробити незабутньою… І, головне, у скільки це обійдеться…

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала дізнатися, скільки коштує відсвяткувати Новорічне свято в Ужгороді, Мукачеві, в Карпатах, у столиці та у сусідньому Львові.

Виявляється, кожен заклад пропонує свої родзинки, але далеко не всі рекламують себе, а отже, клієнтам невідомо, що саме може бути цікавого у тому чи іншому ресторані чи туристичному комплексі, тому вони обирають інший – той, про який можна більше дізнатися. Адже нам довелося це довго з’ясовувати, телефонуючи до кожного закладу окремо.

Ціни – тема майже закрита для закарпатських закладів, які планують проведення новорічних святкувань. Якщо на сайтах київських та львівських ресторанів, готельних і туристичних комплексів можна детально дізнатися меню, знайти інформацію про виступи артистів і ціни на фуршет, то дуже мало хто з наших оприлюднює програму, список страв, які подаватимуться, та їхню вартість. Загалом уся їхня реклама обмежується загальними тезами, що буде цікаво, яскраво і незабутньо. А от що саме? Таємниця… Крім того, в основному закарпатські ціни у чотиризіркових готелях вищі за ті, які пропонують п’ятизіркові у Львові. Одразу наголосимо, що називати заклади не будемо.

Всюди добре, а вдома найкраще?

Отже, почнемо з Ужгорода. У престижному готелі столиці Закарпаття відсвяткувати Новий рік обійдеться у 5500 гривень із дорослого і 4700 гривень із дитини. Господарі пропонують цікаві страви авторської кухні, але які – поки що не знають, а також розважальну програму із залученням артистів із Києва. Цей заклад справді вартий уваги, і нагодують там точно смачно, однак клієнти хоч приблизно мали б знати, чим саме їх пригощатимуть і у скільки конкретно це обійдеться. Щоправда, ціну можна дізнатись, зателефонувавши за вказаними номерами.

Є й дешевші варіанти. Наприклад, у хорошому ресторані міста можна відзначити свято за 1750 гривень. За бажання можна знайти заклад з іще нижчими цінами.

А от один із закладів в Ужгородському районі, що пропонує вишукану програму святкування, чи не єдиний із місцевих відкрито оприлюднює в Інтернеті і програму, і меню, і вказує ціни. Тут провести ніч із 31 грудня на 1 січня дорослому обійдеться в 5 тисяч, за дитину віком від 6 до 13 років потрібно викласти 2500 гривень, а менші можуть відпочивати безкоштовно. Тут звучатиме музика відомого віртуоза-скрипаля, лунатимуть хіти від місцевих артистів, на гостей чекають авторські закуски й салати, гарячі страви та зимові десерти (які саме – також невідомо).

Аналогічний комплекс, що пропонує цікаво відзначити Новий рік, є і в Мукачівському районі. Цей заклад також відкрито оприлюднює ціни. А вони там наполовину нижчі, ніж у столиці Закарпаття та її околицях. Скажімо, за дорослого треба викласти всього 2490 гривень, за дитину – 1245. Гостей обіцяють розважати веселі і відомі ведучі, також радуватимуть виступи місцевих артистів, але меню теж не уточнюється.

Також ми зателефонували і у відомий туристичний комплекс на Свалявщині. Утім там нам повідомили, що у них святкування Нового року не проводитиметься.

Прождовження – згодом.

zakarpatpost.net