Волонтери збирають новонародженому хлопчику, якого викинула мати, допомогу, а поліція шукає жінку, яка викинула немовля

Учора закарпатців шокувала звістка про те, що у Хусті в під’їзді багатоповерхівки на вулиці Київській набережній місцеві мешканці знайшли немовля.

Дитина виявилася живою, але була переохолодженою. Хлопчик важив 3 100 кг., був загорнутитй у ковдру, плакав.

Жильці одразу викликали лікарів та правоохоронців. Дитину забрали до лікарні, а волонтери одразу почали збирати малюкові дитячі речі, памперси, харчування. Першу партію віднесли до лікарні ще вчора, на нині запланована ще одна позїдка.

Тим часом Хустський відділ поліції зайнявся розслідуванням справи і відкрив кримінальне провадження за фактом залишення матір’ю в небезпеці новонародженої дитини.

Як повідомили у відділі комунікації Закарпатської поліції,  25 грудняо 06.41 год. ранку до них поступило повідомлення від жительки Хуста з Київської набережної. Заявниця повідомила про те, що близько 06.30 год. вона виявила в під’їзді будинку, де проживає, між першим та другим поверхом дорожню сумку з новонародженою дитинкою.

“На місце події прибула слідчо-оперативна група. Новонароджений хлопчик був закутаний в дитячу ковдру. На вигляд дитина здорова, без вад. Ймовірно, хлопчик був народжений упродовж останньої доби, – йдеться у повідомленні. –

Дитину госпіталізовано в пологове відділення Хустської лікарні з діагнозом: переохолодження. Загрози життю хлопчика немає. А от його матері, якщо її вдасться відшукати, “світить” обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Отже, поліція звертається до закарпатців з проханням допомогти в розшуку породіллі. Якщо ви маєте будь-яку інформацію про жінку, яка могла скоїти даний злочин, повідомте в Хустський відділ поліції на моб.тел. чергової частини: 068-50-76-172. Наперед вдячні за допомогу.

zakarpatpost.net