Погода у Закарпатті на сьогодні, 26 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті знову сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде 0, удень – +2 градуси.

Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранці продовжиться нічний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -2, удень – -1 градус. Весь день у Хусті буде хмарним. Вранці очікується сніг, вдень і ввечері – дрібний дощ зі снігом.

У Воловці – -4 уночі і  -1 удень. Хмарна погода протримається у Воловці увесь день. Увесь день йтиме сніг, який до вечора повинен послабшати.

У Сваляві – -2 уночі і  0 удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Тячеві нічна температура становитиме -2, денна – -1. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Вранці та вдень йтиме сніг, ввечері очікується дрібний дощ зі снігом.

У Перечині – нічна температура становитиме – 0, денна – +2.

У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується сніг, вдень і ввечері – дрібний дощ зі снігом.

У Великому Березному – вночі -1, удень – +2. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Після обіду снігу, який почнеться вранці, прийде на зміну дрібний дощ зі снігом і продовжуватиметься до завершення дня.

У Берегові та Виноградові – вночі – 0, удень – +4.  Хмарна погода протримається увесь день. Нічний дрібний сніг до ранку може посилитися, але незабаром повинен припинитися.

У Міжгір’ї – уночі  -5, вдень – -2. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Увесь день йтиме сніг, який до вечора повинен послабшати.

У Рахові – уночі  -7, вдень – -4. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме сніг.

26 грудня вшановується пам’ять святих Євстратія і Авксентія. У народі говорили, що “святий Євстрат сонечку радий”. За погодою перших 12-ти днів, які йдуть за днем Спиридона (25 грудня), передвіщали погоду кожного із 12-ти місяців року, що наступає. Так 26 грудня відповідає січню, 27 — лютому, 28 — березню і т. д. до Різдва, яке вкаже на погоду в грудні Нового року. Всі ці спостереження уважно записувались і завдяки їм люди знали чого очікувати від кожного місяця нового року.

Народні прикмети на 26 грудня

  1. Ранкова паморозь два дні поспіль віщує дощ на третій день.
  2. Дощ 26 вересня – добра прикмета
  3. Якщо граки відлетіли, значить незабаром піде сніг
  4. Сосна і ялина опустили гілки – до дощу

zakarpatpost.net