Молодики поцупили 11 велосипедів, обікрали 7 жінок на вулиці, потягнули 100 грамів золота та ще купу інших речей

Поліції стало відомо про 11 різних пограбувань, скоєних ними

Навіть важко порахувати, скільки злочинів скоїли ці двоє юнаків. Протягом кількох років вони обкрадали магазини, будинки  та людей і при цьому безкарно залишалися на волі.

14- та 17-річний роми із села с.Галоч Ужгородського району почали промишляти ще у липні 2015 року. Тоді вони з одного з гіпермаркетів Ужгорода поцупили чотири велосипеди, вартість яких на той час склала більше 14 тисяч гривень, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Уже за три дні вони повернулися до того ж гіпермаркету та посеред ночі вкрали ще три велосипеди, вартість яких складала 11 тисяч гривень.

Та й на цьому кримінальний дует не зупинився. Через два дні вони вкотре повернулися, аби таємно винести ще три велосипеди.

Чи то веломагазин хлопці задумали відкрити, чи просто мали покупця на велику партію роверів – невідомо. Можливо, просто весь табір вирішили пересадити із звичайних коней на двоколісні залізні.

Невдовзі хлопці прихопили з собою ще й 13-річного спільника і вирушили в гості до односельця. Щоправда, метою візиту були не дружні посиденьки і навіть не застілля. А пограбування. Із хати чоловіка вони винесли сто грамів золотих виробів. А найменший партнер їм потрібен був для того, аби проліз у маленьке вікно і впустив до будинку старших подільників.

Не цуралися хлопці і вуличних крадіжок. Для цього попередньо придивлялися посеред ночі до перехожих, обираючи переважно жінок, і силою виривали з їхніх рук сумочки та гаманці з грошима.

Першу жертву підстерегли у сутінках 3 січня 2016 року на вулиці Капушанській. В неї злодії нахабно зірвали з плеча сумку, в якій були гроші та телефон. За кілька днів скоїли аналогічний злочин на проспекті Свободи. Ще за два – на Легоцького, далі – на площі Хмельницького, на Белінського та інших вулицях. Загалом таким чином обчистили сім жінок. Принаймні про стільки скоєних ними пограбувань стало відомо правоохоронцям.

Крім того, 4 жовтня 2015 року о 20 годині у селі  Сторожниця  Ужгородського району юні злодії проникли на подвір’я місцевого мешканця, зламали замок на металевому вагончику, що знаходився біля новобудови, і потягнули звідти дві шліфувальні машинки.

Незабаром, 19 жовтня 2015 року о 21 годині 30 хвилин, хлопці  вкрали в односельця акумулятор із автомобіля, а 27 жовтня 2015 року о 23 годині у селі Шишловці Ужгородського району перелізли через дерев’яну огорожу, проникли до підсобного приміщення, зачиненого на засув, і забрали звідти чотири  автомобільні колеса з дисками.

У ніч із 22 на 23 грудня 2017 року о пів на першу ночі вони перелізли через паркан і зламали замок на гаражі ужгородця та вкрали музичний центр, дві колонки, DVD-програвач, велосипед та гроші, які знайшли (500 грн).

На суді свою провину обидва визнали, казали, що каються у вчиненому, обіцяли виправитись і більше ніколи не красти. Однак на їхньому рахунку, незважаючи на такий молодий вік, було аж 11 злочинів. Не кожен дорослий грабіжник наважиться на таку кількість правопорушень.

Тож суд присудив обом 4 роки і 6 місяців позбавлення волі.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net