Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

«Неділя» живе всупереч усьому, бо наші читачі – найкращі в світі

Закарпатські підсумки 2018 року

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Завершується 2018 рік  традиційно екстремально. Услід за пекельним літом прийшла досить морозна зима, то зі снігом, то з дощем, але незмінно з вітрами. На Закарпатті, правда, тепліше, ніж на решті України – Карпати черговий раз прикривають нас.

Під звіздою Томосу

Нарешті сталося те, про що думали мільйони українських християн – ми отримали Томос. Тобто наша православна церква отримала документ, що засвідчує юридичну незалежність від московської церкви. Ця подія для держави є не менш важливою, ніж створення потужної модерної української армії. Адже тепер значна частина наших православних перестане відчувати духовну приналежність до церкви ворожої держави. Тобто люди позбавляться душевного дискомфорту. Бо бути щирим патріотом і ходити до церкви агресора не надто приємно для нашого внутрішнього «я».

Богдан Дорош: «Люди повинні нарешті зрозуміти: легальне працевлаштування  в їхніх інтересах»

Ще близько півстоліття тому відомий американський автомобільний конструктор Генрі Форд влучно підмітив, що існують тільки два стимули, які змушують людей працювати: «бажання заробітної плати і боязнь її втратити». Певно, саме ці дві причини і спонукають наших співвітчизників погоджуватися на різні умови працевлаштування, в тому числі нелегальні або напівлегальні. Закарпатці тут також не виняток.

 

Магічні різдвяні традиції Закарпаття

Василь Король розповів про те, чому на Різдво на Закарпатті дівчат та жінок не пускали до хати, які ритуали проводили наші земляки та чому мучили на свята коцура

Зимові свята на Закарпатті – подія особлива. Їх у нас відзначають від Андрія до Водохреща. Що-що, а святкувати наші земляки дуже люблять! Ще б пак, тільки у нас, у єдиній області України,  колядують і на угорське, і на українське Різдво… й мають при цьому масу вихідних… а ще в нас два Нових роки і маса притаманних тільки нашому регіону традицій.

5 найбільш резонансних злочинів, скоєних на Закарпатті у 2018 році

У цьому році було багато гучних злочинів, вбивств,  затримань на корупційних схемах, судових позовів проти чиновників, які сколихнули закарпатців, про які говорили і досі говорять. На жаль, таке життя: одні народжуються, а інші (кому би ще жити) помирають, одних засуджують, інших виправдовують. Більше того, цьогоріч один із закарпатців навіть отримав максимальне покарання – довічне ув’язнення.

 Чому символ наступного року полюбляє болото

На Закарпатті наступає рік тварини, розумнішої за собаку

На Закарпатті є справжній райський куточок, що нагадує Едемський сад. Ферма Василя та Ірини Шимон у Горінчові з однойменною назвою – затишна, чиста, простора. І що головне – там, наче у Ноєвому ковчезі, багато різноманітних тварин. Власник – спортсмен за фахом, але професійно  утримує у своєму господарстві як пернатих (павичів, страусів, куріпок, курей, качок, індичок), так і тварин (косуль, овець, кіз, свиней-манголиць, коней та буйволів). Із особливою любов’ю він розповідає про всіх підопічних, каже, що продовжує справу батька, який теж любив тваринництво, хоча й такого міні-зоопарку не мав.

Як баба Анця затягла діда Мороза пуд ялинку і там го мордувала

Встала баба Анця на годину раніше, бо в Ужгород хотіла їхати на ринок яйця продавати, як-не-як  Новий рік скоро, грошей треба, а пенсія мала… та ще й подарунки під ялинку всім купити треба. Тож вирішила фриштик приготувати, корову подоїти і бігти на маршрутку. Вийшла на коридор. А там невістка вся припаражена, нафарбована, з підкрученими локонами…

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 28 грудня.

zakarpatpost.net