Скільки в Ужгороді коштує оренда будинка в новорічну ніч

Багато хто хоче зустріти Новий рік саме в Ужгороді. Але в скільки обійдеться оренда житла тим, хто не проживає в обласному центрі?

Як правило, до свят в Ужгороді ціни піднімають усі – як власники готелів, хостелів, так і ті, хто здає квартири щодобово. Вартість зростає в середньому наполовину, але у деяких закладах – на 10-20 відсотків.

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, заночувати в одному з престижних готелів міста із 31 грудня на 1 січня у одномісному стандартному номері коштуватиме 2 тисячі гривень, у двомісному –  3 300, у люксі –  4 700, у люксі з сауною та джакузі – 6 тисяч, у президентському – 9 700.

У стандартному номері другого – 900, у одномісному бізнес-класі 1050, у двомісному бізнес-класу – 1290, у двокімнатному люксі – 2050 грн.

У найдешевшому готелі міста новорічна ніч коштуватиме 470 гривень за одномісний номер класу економ, стандарт – 620, еліт – 720, а всі більш дорогі номери типу люкс і суперлюкс вже заброньовані.

У середньому заночувати в готелі Ужгорода на Новий рік можна в нормальному номері від 750 до 1200 гривень. Нам вдалося знайти номери навіть за 400 гривень, щоправда, не в центрі, але гарні.

Прийнятним варіантом ночівлі є хостел. Тут здаються не кімнати, а ліжко-місця. У середньому заночувати в хостелі в Ужгороді можна 31 грудня за 400 гривень. На подив, у одному з подібних закладів ми знайшли не підвищення цін, а, навпаки, знижки, що дуже приємно вразило. Причому заощадити можна аж 15 відсотків вартості. Там ліжко коштує всього 336 гривень. Вільні місця поки що є. У іншому хостелі знижка аж 27 відсотків. Але там ліжко у тримісному номері коштує дорожче – 840 замість 1150 гривень.

На 21 відсоток знизив вартість номерів у новорічну ніч і один із готелів міста над Ужем, що для Закарпаття є справді цікавинкою. Що ж, справді прямуємо до Європи! Загалом в Ужгороді біля 70 готелів і хостелів, тож вибрати дійсно є з чого.

Кому ж до вподоби більше домашня атмосфера, можна винайняти квартиру подобово. Такою послугою до свят інколи користуються і самі ужгородці, коли компанії молоді хочеться відтягнутись, а вдома з батьками цього зробити не можна.

Тут знижок уже немає. Навпаки. Якщо у звичний період однокімнатна квартира у віддаленому районі коштувала 500 гривень, то 31 грудня менше ніж за 2600 (100 доларів) шукати марно.

Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», власники піднімають ціну через те, що розуміють, якими рушійними можуть бути наслідки святкування. Якщо квартиранти переберуть спиртного, можуть залишити по собі справжній Армагеддон. Крім того, якщо квартиру винаймає одна людина, часто святкувати в неї іде ціла компанія. Тож гарантії, що майно залишиться цілим, немає. Хоча заздалегідь, як правило, про відшкодування витрат господарі усе ж домовляються.

Квартира у центрі в цей період обходиться у 250-300 доларів (7000-8300 гривень). Можна знайти, щоправда, і за 6100 гривень (220 доларів), однак від вартості в інший час ціни відрізняються суттєво. Також ужгородці та гості нерідко винаймають на околицях міста будиночки з сауною та басейном. Якщо у звичний період така хатка коштує 1200 гривень із людини, то на Новий рік – у межах 3600-4000 гривень.

Варто врахувати й ціни на таксі. У новорічну ніч, як розповіли газеті «Неділя Закарпатські новини» у одній зі служб, вони зростуть у 2 рази. Крім того, гостям та туристам треба пам’ятати про квитки на автобуси та поїзди. Їх потрібно купувати заздалегідь, бо інакше на Закарпатті доведеться застрягнути надовго.

zakarpatpost.net