Погода у Закарпатті на сьогодні, 30 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде трохи тепліше, ніж вчора.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +3 градуси.

Хмарна погода протримається увесь день. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який ввечері піде сильніше.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +2 градуси. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, вдень і ввечері – дощ.

У Воловці – -1 уночі і  0 удень. З ранку до самого вечора небо у Воловці вкрите хмарами. Нічний дрібний сніг вранці посилився. У другій половині дня він почав стихати і ближче до вечора закінчився.

У Сваляві – 0 уночі і  +1 удень. У Сваляві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сніг, у другій половині дня – дощ зі снігом, якому на зміну прийде сильний сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +2. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ зі снігом йтиме весь день, а до вечора може стати сильнішим.

У Перечині – нічна температура становитиме – +2, денна – +3.

Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Дрібний дощ зі снігом йтиме весь день, а до вечора може стати сильнішим.

У Великому Березному – вночі 0, удень – +2. Хмарна погода протримається у Береговому увесь день. Увесь день йтиме дрібний дощ, який до вечора може посилитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +1, удень – +3. Хмарна погода протримається увесь день. Увесь день йтиме дрібний дощ, який до вечора може посилитися.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – 0. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Увесь день йтиме сніг, який до вечора може посилитися.

У Рахові – уночі  -3, вдень – +2. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується дрібний сніг, який після обіду може посилитися.

Цього дня вшановується пам’ять пророка Данила і трьох юнаків Ананія, Азарія і Мисаїла. У народі говорили, що “Ананій грудень квапить”. Згідно зі спостереженнями наших пращурів, якщо у цей день був іній, то через неділю слід було чекати теплої погоди. У давнину була традиція у цю ніч палити великі вогнища і проговорювати: “Розжени, Вогонь, пітьму, полякай холоднечу…” Таким чином люди сподівались пом’якшити зиму, щоб морози послабшали.

Народні прикмети на 30 грудня

  1. Яка погода на Данила, таким і буде травень
  2. Якщо на Данила, 30 грудня, з’явився іній на деревах, то на Святки буде тепла погода
  3. Якщо людина народилася 30 грудня, то в якості талісмана йому варто носити бірюзу і яшму
  4. Заметіль почалася – прикмета до того, що бджоли будуть гарно роїтися
  5. Вважається, що всі сни 30 грудня є віщими

zakarpatpost.net