Хто привчає закарпатських собак до куріння

Раніше zakarpatpost.net писав про собак, які живуть у коробках у одному з закарпатських райцентрів. Місто не вказуємо навмисне, аби не наражати тварин на небезпеку з боку собаконенависників.

Днями журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знову побував у цьому місті і наші чотирилапі знайомі відпочивали  там же, у картонних коробках із-під бананів.

Як видно на фото, хтось пригостив одного з них бутербродом, молоком  і залишив чотирилапому цигарку.

Невже таким чином закарпатці привчають тварин палити? Але ж із нового року обіцяють чергове подорожчання цигарок. Тож для чого так знущатись над твариною, адже тютюн викликає залежність.

Звісно, це жарти, однак зовсім поруч знаходиться смітник і недопалок можна було викинути у спеціальне для цього місце.

Та мова навіть не про це, а про собак.

Мають вони, на жаль, жалюгідний вигляд і дивляться на людей сумними до болю очима. Прикро, що хтось так нещадно вигнав їх на вулицю, адже найвідданіші тварини світу готові служити господарю вірою і правдою до кінця своїх днів.

Хоч у закарпатських містах відкривається все більше притулків, все одно бездомні тварини на вулицях є і винні в цьому люди, які не думають перед тим, як завести собаку, що вона – це іграшка, а жива істота, яка потребує турботи, їжі і любові.

Собака – тварини домашня і без родини їй важко.

Шкода, що в нас за подібне досі нікого не штрафують.

zakarpatpost.net