Чому ужгородський бронзовий монстр більше не підсвічується?

Пам’ятник жертвам Голодоморів, про який неодноразово писав zakarpatpost.net світився лише перші кілька днів.

Хоча увімкнути освітлення може будь-хто. Вимикач знаходиться неподалік на стовпі.

Утім як запевняють деякі ужгородці, краще хай його не буде видно хоча б у сутінках, зараз світиться ілюмінація, новорічні ялинки і місто загалом гарно прибране до зимових свят.

Згадають про під світку чиновники хіба що до чергової річниці сумної події.

Звичайно, якщо до того часу пам’ятник все ще буде на площі Народній, неподалік людної набережної Незалежності, яка зараз саме оновлюється і до якої бронзовий  монстр не пасує зовсім.

До речі, невдовзі після встановлення «Свічі пам’яті» на сайті міської ради було зареєстровано петицію про її перенесення в інше місце.

Найкраще для цього підходить Кальварія. Адже саме там згадуються ті, хто навіки пішов із життя і не варто ошатне гарне середмістя перетворювати у траурну зону.

Адже хто х туристів захоче сфотографуватися біля такого страховиська? Скоріше хіба що для того, аби поглузувати над трагічною подією, яка волею-неволею в Ужгороді увічнена в такому потворному вигляді. Адже тематичні пам’ятники голодомору є і в інших містах України. Утім такого жахливого немає ніде. Згадаймо хоча б київську дівчинку з колосками. Вона дійсно здатна розчулити і робота чудово передає біль, який довелось пережити українському народу.

Прикро, що через незрозумілу позицію Закарпатської ОДА ми маємо такий потворний пам’ятник, на який було витрачено цілих 2,5 мільйонів гривень.

Тож зараз важливо бодай перенести його з історичного району і більш віддалене місце, але за це на даному етапі повинні проголосувати депутати Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net