Як десятирічна дівчинка перед Новим роком перевернула все життя закарпатки

Чомусь на Новий рік кожна людина чекає див, вірить у позитив, при цьому забуваючи про важливі мотиваційні установки у інший час.  Хворі в святкову ніч думають про здоров’я, бідні – про багатство, самотні – про кохання.

Хустянка Ольга Молнар усе це мала, тож усе, що їй хотілося від Нового року – це яскравих емоцій і незабутніх пригод. Була молодою, 24-річною випускницею УжНУ, влаштовуватись на роботу не поспішала, оскільки батько-підприємець забезпечував єдину дочку всім необхідним, тож більшість часу проводила у розвагах. Тієї ночі святкувала Новий рік разом  зі своїм хлопцем у компанії друзів у  одному з ресторанів міста. Усе було добре і ніщо не передвіщало якихось неприємностей.

Проте ті кілька годин у її житті змінили всю подальшу долю.

Ще задовго до півночі компанія була вже добряче на підпитку. Келих за келихом порохніла пляшка за пляшкою з-під шампанського. Оксана сміялась, жартувала, танцювала. Але раптом трохи вже «підігрітий» коханий почав помічати, що Дід Мороз щось багато крутиться біля його дівчини. То на конкурс її викличе, то танцювати запросить, то сюрприз піднесе, то пісню для неї замовить. Хлопця це почало дратувати і він викликав Оксану на вулицю поговорити. Але там почалася сварка і він спересердя вдарив дівчину так, що вона впала і розбила обличчя. Закривавлена і заплакана, ображена і сердита Оксана, навіть не забравши сумочку, почала втікати… не знаючи навіть куди… просто бігла вперед і нічого не бачила перед очима. Ніколи ніхто раніше не здіймав на неї руку. Навіть маленькою, коли справді провинилась, батько просто відчитував дочку і погрожував, що не купить іграшку, яку пообіцяв. А через кілька хвилин уже батьки забували про все, обіймали і цілували дочку.

Так вона й виросла, в любові і безтурботності. Тому конфлікт із Дмитром став для неї справжнім шоком. Було близько пів на дванадцяту. Оксана ж навіть забула про свято. Раптом відчула різкий біль і їй здалося, що вона чи то летить, чи то паде у прірву. Коли відкрила очі, над нею схилився незнайомець. Він тряс Оксаною так, що вона не могла вимовити й слова.

«Куди ж ти летіла? – раптом спитав він. – Зовсім здуріла? Чи раніше, ніж треба відзначила? Градуси вдарили в голову?»

Дівчина усе ще не розуміла, у чому справа.

«Ти підбігла прямо мені під машину. Я загальмував, але все одно тебе зачепив. На мене чекає вдома донька, тепер через тебе вона відзначатиме Новий рік одна», – продовжував він.

Лише тоді до Оксани дійшло, що трапилось.

Вадим запропонував поїхати в лікарню, але вона відмовилась. Серйозних травм дівчина не отримала, було лише кілька подряпин та синців. Їй було шкода чоловіка,  який опинився не в той час і не в тому, як їй тоді здавалося, місці. Вона щиро просила вибачення і просила його негайно їхати до дитини, бо пам’ятала, як маленькою сама хвилювалася, коли батько затримувався на роботі.

Вадим запропонував хоча б підвести її туди, куди вона мчала.

«Мені немає куди йти. Я втікала не  від когось і не кудись, а від себе. Батьки думають, що я повернуся вранці, а туди, де була, не хочу, – сумно зітхнула вона. – Ви за мене не турбуйтесь. Вас же родина чекає. А я погуляю собі».

«Ні. У такому стані я вас тут не залишу, – наполягав чоловік. – Поїхали зі мною!»

Оксана заперечувала, мовляв, Новий рік – родинне свято і його треба проводити у колі близьких, тож вона не хоче заважати. Та після скандалу ревнощів, який влаштував Дмитро, боялася, що подібна сцена чекає на неї й від дружини Вадима.

«Я живу один з дочкою. Жінка два роки тому померла  від раку. Тому й непокоюся, що десятирічна дитина зараз сама-самісінька посеред великої хати, – зазначив він. – Я від’їхав ненадовго, працюю автослюсарем і в одного з постійних клієнтів не заводилася машина. Швидко полагодив і повертався… але  ми вже тут майже годину з’ясовуємо стосунки».

Дівчина без слів сіла в автомобіль.  Дорогою вона розповіла про все, що з нею трапилось. Їй було дуже цікаво, якою ж є Вадимова дочка. Утім побачивши Дарину, Оксана зрозуміла, що вона – особлива. У дівчинки було ДЦП.  Проте чоловік виявився дійсно люблячим і дуже турботливим батьком.

Тільки тоді дівчина збагнула, що перед тим, як іти на вечірку, їй хотілося не чогось справді вартісного й потрібного, а просто розваг, фактично того, що порівняно з людським здоров’ям є зовсім другорядним.

Ту ніч вона провела зі своїми новими знайомими і то, за її словами, був найкращий Новий рік, який лише може бути. Тоді вона переосмислила все своє життя і вирішила його  докорінно змінити.

Із Дмитром Оксана більше не бачилась, а от Вадима й маленьку Даринку на зимові свята відвідує щороку, незважаючи на те, що від того випадку вже минуло більше десяти років і що в неї самої тепер є власна п’ятирічна донечка та чудова родина.

zakarpatpost.net