Погода у Закарпатті на сьогодні, 31 грудня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +3 градуси.

Протягом усього дня погода буде похмурою. Дрібний дощ зі снігом йтиме майже весь день. Вранці він може посилитися, проте до вечора поступово стихне.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -2, удень – +1 градус. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, після обіду – дощ, ближче до вечора – дрібний дощ зі снігом.

У Воловці – -2 уночі і  0 удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Протягом усього дня очікується сніг, який ввечері послабшає.

У Сваляві – -1 уночі і  +1 удень. Весь день у Сваляві буде хмарним. Увесь день йтиме сніг, який до вечора повинен послабшати.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +1. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Вранці та вдень йтиме дрібний дощ зі снігом, ввечері очікується сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме – +1, денна – +3.

Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

У Великому Березному – вночі 0, удень – +2. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. У першій половині дня очікується дрібний дощ зі снігом, який після обіду може посилитися. Ввечері на зміну йому прийде дрібний сніг.

У Берегові та Виноградові – вночі – 0, удень – +3.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Нічний дощ вранці піде слабше. Він буде продовжувати йти весь день і закінчиться тільки ввечері.

У Міжгір’ї – уночі  -2, вдень – 0. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Рахові – уночі  -4, вдень – +2. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг йтиме весь час. У другій половині дня він посилиться і не заспокоїться до самого вечора.

В останній день грудня вшановується пам’ять святителя Модеста, який у народі вважається покровителем худоби. У минулі часи цього дня відзначали чоловічі братчини (складчини) з пивом і м’ясом присвяченого святій тварині. Чим сильніші були морози, тим менше були можливі у майбутньому снігопади і заметілі. Погода цього дня вказує, якою буде погода в червні.

Народні прикмети на 31 грудня

  1. Яка погода 31 грудня, таким і липень буде
  2. Якщо людина народилася 31 грудня, то він буде дуже щасливим і вдалим. В якості талісмана йому слід носити топаз або бірюзу
  3. Поле взимку стоїть без снігу – прикмета до того, що в коморі припасів не буде
  4. Східний або південно-західний вітер 31 грудня принесе потепління
  5. Сніг не скрипить під ногами – чекай відлиги

zakarpatpost.net