Двоє закарпатських молодиків прийшли в гості до чоловіка, відлупцювали квартирантку, а його вбили

Почали стукати у вікно, далі розбили його і увірвалися в будинок…

У поліцію Свалявського району надійшло повідомлення про смерть 48-річного жителя Сваляви. Про це заявила жінка, яка орендувала у потерпілого житло. Виявилося, що напередодні у чоловіка були непрохані гості… які й допомогли йому відправитись у інші світи, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Утім правоохоронці спочатку явних ознак насильницької смерті на тілі не виявили, лише судмедекспертиза засвідчила, що чоловік помер внаслідок отриманої черепно-мозкової травми.

Тож поліція приступила до пошуків убивць. І ними виявилися двоє молодих мешканців Сваляви. 21- та 26-річний хлопці прийшли до своєї жертви в гості. Аби попиячити…  Далі між ними виник конфлікт. Було приблизно 23.30.

Під час сварки Андрій (із етичних міркувань імена у матеріалі замінено) тримав чоловіка, а Федір забрав із кишені його штанів мобільний телефон.

Наступного дня о 10.30 вони завітали до Юрія в гості знову. І сутички між гостями та ґаздою почалися знову. Хлопці кулаками та ногами гамселили свою жертву так, що від отриманих травм нещасний помер.

Цікаво, що під час судового засідання обидва хлопці свою провину не визнали, стверджуючи, що не били і не вбивали Юрія.

Утім у справі знайшлися свідки, які підтвердили, що лупцювали чоловіка саме Андрій із Федором.

Ось що розповів один із них: «Вони були в будинку Юрія, розпивали спиртні напої. Під час сутички Андрій тримав та стискав господаря так, щоб той не міг рухатись, а обвинувачений Федір забрав у нього зі штанів телефон. У будинку було ще кілька людей. Хлопці били господаря також кулаками по голові. А потім я дізнався, що хазяїн помер».

Донька Юрія також дала свідчення.

«17 вересня десь о 11-12 годині батько мені  зателефонував та повідомив, що у нього були Андрій та Федір. Я сказала, що прийду до нього наступного дня зранку, оскільки була на роботі. Однак коли прийшла, він був уже мертвим.  У його будинку мешкала також квартирантка з дитиною. Вона розповіла, що хлопці били батька в суботу та повернулися в неділю і також його лупцювали», – заявила жінка.

Ще один присутній під час застілля також підтвердив, що дует молодих свалявців застосовував до Юрія силу.

«Я був у гостях у Юрія, ми пили пиво, – наголосив він. – Через деякий час увірвалися Андрій із Федором. Вони зразу почали бити одного з гостей, а потім –  господаря. Андрій вдарив його табуреткою по спині і витяг із кишені телефон, який дав своїй співмешканці. Федір теж його бив».

Співмешканка Андрія пояснила, що сутичка відбулася через ланцюжок, однак сказала, що телефон Юрій віддав хлопцям сам.

Про події тієї ночі розповіла і квартирантка Юрія.

«Я жила в нього разом із дочкою. У суботу десь о 23 годині прийшли хлопці. Вони почали стукати у вікно, далі розбили його і увірвалися в будинок. Почали бити Юрія. Вдарили і мене. У неділю о 10 вони повернулися. Били господаря і руками і ногами, гамселили по голові.  Я почала кричати та попросила дочку, щоб побігла до сусідів і попросила викликали поліцію», – заявила вона.

За висновком судово-медичної експертизи смерть Юрія настала внаслідок забою головного мозку. На трупі також було виявлено багато гематом, отриманих внаслідок ударів.

Отже, суд визнав Андрія та Федора винними в убивстві Юрія і визначив обом покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Михайло СОЙМА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net