Завдяки фотосесії, яку ініціювали рятувальники, в Ужгороді встановили рекорд з прилаштування тварин-безхатьків

Допомогти притулку хвостатих радо взялися місцеві ДСНСники – і тепер добрий флешмоб шириться іншими регіонами України.

Про це повідомляє 5 канал.

Рекорд з прилаштування тварин-безхатьків встановили в Ужгороді.

І все завдяки фотосесії, яку ініціювали закарпатські рятувальники.

13 учасників соціального проекту “Надзвичайні тварини” протягом місяця переїхали в нові домівки.

А добрий флешмоб уже шириться іншими регіонами України.

'Надзвичайні тварини', Ужгород

Це фото волонтери зробили на початку вересня. Білочку, так вони назвали собаку, та ще сімох її цуценят невідомі викинули в пакеті на смітник. Тварин врятували і поселили до притулку.

'Надзвичайні тварини', Ужгород

А цей малюк – один із сімох врятованих цуценят. Нині він живе в родині, має власну буду та іграшки. Забрала до себе Костика – Юлія Чопей. Розповідає, що фото цуценяти побачила в інтернеті: “Побачила інформацію у Facebook, була фотосесія у притулку, приїхали, побачили і з першого погляду зрозуміли, що він вже наш. Так і прийшов до нас додому”.

Костик був одним із 22-х учасників фотосесії, який ініціювали закарпатські рятувальники – “Надзвичайні тварини”.

'Надзвичайні тварини', Ужгород

Тут така волонтерська робота, вони мали б фотографуватися, приїхали туди зі скептицизмом, але потім, коли взяли до рук цих маленьких котиків, цих собачок, які радісно виляли хвостом, падали, аби їм почухали пузіко – і в них почала з’являтися посмішка на обличчях. І тепер вже вони переживають за того чи іншого питомця з яким вони фотографувалися, яка його подальша доля”, – розповідає прес-офіцер ДСНС України в Закарпатській області Наталія Батир.

За місяць після опублікування світлин рятувальників із тваринами 13 собак і котів отримали нові домівки. Це рекорд, стверджує керівник притулку.

'Надзвичайні тварини', Ужгород

“Мабуть підсвідомо якось так, людина бачить, що це не якісь неохайні тварини, якісь брудні, якісь бездомні. В тому класичному розумінні, як сприймають це багато людей. Вони бачать, що цих тваринок тримають ось ДСНСники, так і це красиві, доглянуті тварини, яких можна дійсно всиновити”, – каже керівник ужгородського притулку “Барбос” Ірина Азізян.

Успіх закарпатських рятувальників мотивує колег і в інших регіонах . Акцію “Надзвичайні тварини від рятувальників” уже підтримали в Кіровоградській, Миколаївській та Полтавській областях.

Світлана Максимова, Микола Томаш

zakarpatpost.net