Як виживають взимку безпритульні собаки Ужгорода

Раніше zakarpatpost.net писав, як у одному з закарпатських міст (навмисне не вказуємо у якому, бо в райцентрах нещасних тварин нерідко труять), безпритульні собаки прилаштувалися ночувати у картнні коробки.

Ми знайшли чотирилапого в коробці і в Ужгороді.

На жаль, взимку від холоду страждають як безпритульні люди, так і собаки-безхатченки. Саме їм ніде зігрітися, немає що поїсти. Гріються вони там, де знайдуть більш-менш затишне місце.

Цієї зими журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» був свідком кількох випадків, пов’язаних із тими, хто опинився  посеред вулиці. У лютий холод один із  жебраків спав на зупинці на площі Корятовича. Закрився він старою ковдрою, очевидно, прихопленою десь зі смітника. Кращого укриття чоловікові знайти так і не вдалося. Там же, у отворі на стіні, біля зеленого ринку, дрімав собі собака…

Також на Корятовича нещодавно один із безхатченків, що постійно просить гроші, впав. У нього в крові були всі руки та милиці, але не від удару об землю, а від того, що від холоду почала тріскатися шкіра. Було важко дивитись на людину, яка втратила зміст життя і живе лише заради того, аби вижити…

Якщо тварин ще підгодовують чуйні бабусі, то людям пожитки доводиться шукати самотужки. На жаль, часто випрошені від інших гроші йдуть на алкоголь. Самі вони пояснюють:  «Щоб зігрітися». Справді безхатьки мерзнуть більше від інших, адже всі сили організму спрямовуються на його обігрів, а їжі при цьому вони не мають вдосталь. Однак спиртне створює лише оманливе відчуття тепла, а насправді зовсім не зігріває.

А от самотній собака, згорнувшись клубочком, сьогодні вранці сумно спостерігав за ситими перехожими з картонної коробки, яка замінила йому хату. У його очах було стільки смутку, що стискалося серце.

Скільки ж їх, таких нещасних, лише у нашому місті…

Тим не менше, безпритульні собаки нерідко шукають собі прихисток біля м’ясних магазинів на площі Корятовича, на вулиці Швабській та в інших куточках Ужгорода. Там їм харчів перепадає найбільше, бо завжди знаходяться добрі люди, які пригостять їх чимось смачненьким.

zakarpatpost.net