Дядько біг за племінницею із арматурою і обіцяв спалити її будинок

Конфлікт між родичами був давнім і виник через поділ спадщини

Того дня близько 16 години Михайло, знаходячись на городі позаду свого будинку у с. Великий Раковець Іршавського району, побачив  на сусідньому городі племінницю.  Чоловік був дуже агресивно налаштованим. Він взяв до рук арматуру, яку знайшов неподалік на землі, і почав нею розмахувати, погрожуючи Світлані вбивством. Потім почав бігти за жінкою й далі вигукуючи на її адресу погрози, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Сутичка закінчилась конфліктом, викликом правоохоронців та судом.

Під час засідання Михайло провину визнав, але запевняв, що племінниця сама постійно провокувала його.

«Того дня, зустрівшись із Світланою і розлютившись через постійні провокації та образи з її боку, взяв у руки арматуру та почав їй погрожувати. Коли вона почала втікати, я побіг за нею, щоб наздогнати, тримаючи в руці арматуру. Світлана забігла до будинку тітки, яка закрила переді мною двері».

У вчиненому чоловік каявся, обіцяв більше не порушувати закон, просив суворо його не карати. Також він не заперечував, що внаслідок його дій родичка могла злякатися, тому на те, що жінка заявила цивільний позов про відшкодування моральної шкоди, зреагував нормально, проте наголосив, що 5 тисяч гривень у нього немає, тож розмір просив зменшити.

Сама Світлана на суді розповіла, що конфлікт між нею та дядьком триває вже далеко не перший рік і що погрожував він їх також не вперше.

«Між нами вже протягом багатьох років неприязні стосунки через спадщину, яка, на мою думку, розділена несправедливо. Михайло  систематично погрожує мені фізичною розправою та вбивством, ображає, каже, що спалить мій  будинок. У день конфлікту я була на городі. Раптом помітила, що в мій бік біжить дядько, тримаючи в руці арматуру та погрожуючи вбивством. Оскільки він і раніше мене залякував, поводив себе дуже агресивно, я перелякалась не на жарт, адже в його руці був метал. Почала втікати від нападника до тітки. Мені вдалося врятуватися, оскільки тітка закрила перед Михайлом двері і не пустила його далі. Ніяких провокуючих дій чи образ із мого боку не було. Дядько почав сердитись безпричинно», – наголосила жінка.

Тож суд визнав Михайла винним у погрозі вбивством і призначив покарання з іспитовим строком  на 1 рік. А суму моральної шкоди, яку просила відшкодувати Світлана, зменшив до 3 тисяч гривень.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net