Закарпатський посадовець розтринькав 80 тисяч гривень, які мали бути спрямовані на ремонт берегоукріплення

На Міжгірщині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно службовця водного господарства, який розтратив більше 80 тис грн виділених на капітальний ремонт берегоукріплення

Міжгірським відділом Хустської місцевої прокуратури затверджено та  скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службової особи Виноградівського міжрайонного управління водного господарства структурного підрозділу Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса.

В ході досудового  розслідування встановлено, що службовець умисно, всупереч своїх службових обов’язків, за попередньою змовою з службовою особою  технічного відділу Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса внесли до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо виконання і завищення об’ємів виконаних будівельних робіт під час проведення капітального ремонту берегоукріплення автомобільної дороги Торунь – Лопушне, в межах села Лопушне, Міжгірського району.

Таким чином,  було розтрачено більше 80 тис грн Торуньської сільської ради.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.3 ст.191  КК України (розтрата майна вчинена за попередньою мовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо-неправдивих відомостей).

Крім того, у Міжгірському районному суді перебуває на розгляді обвинувальний акт стосовно службовця Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

zakarpatpost.net