Супрун «наїхала» на Москаля: «Це його якась політична ідея, не знаю, чому…»

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, сьогодні в Ужгороді з візитом перебуває в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

У рамках робочої поїздки вона зустрілася з керівництвом Ужгорода та області, однак на зустрічі не було ні Богдана Андріїва, ні Геннадія Москаля, лише їхні заступники.

Під час брифінгу Супрун поспілкувалася з журналістами і відповіла на численні питання.

Тож перше, що цікавило представників ЗМІ – це наявність в області вакцин від кору, адже їх останнім часом область отримувала від угорців.

Через це власне і відбувся конфлікт Москаля із в.о. міністра.

Далі, як інформує КО, Супрун зазначила, що у всьому винен Департамент охорони здоров’я Закарпатської ОДА…

– Закарпаття мало недостачу вакцин через помилки вашого Департаменту охорон здоров’я, – наголосила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. – МОЗ надсилає області вакцини у тій кількості, в якій приходить замовлення від Департаменту охорони здоров’я, а Департамент зробив неправильне замовлення і неправильний розподіл!

В Україні є 125% від потреби вакцин, від МОЗ ми стовідсотково передаємо вакцини у тих кількостях, що було замовлено. Якщо ваш Департамент неправильно порахував і їх не замовили, якщо вони неправильно замовляють і неправильно розподіляють, то немає вакцин.

Також пані Супрун зазначила, що Міністерство також виділило додаткові кошти на інсуліни, але голова Закарпатської ОДА попросив гуманітарну допомогу, замість того, аби зробити правильне замовлення.

– Це його якась політична ідея, не знаю, чому, – додала вона. – У минулому, 3-4 роки тому була проблема із вакцинами, був брак деяких вакцин на світовому рівні, але за останній рік, минулого року 1,5 млн доз ми закупли і 950 тис людей вакцинували тільки проти кору. 800 тисяч вакцин є складах. Вони є і у вас.

Насамкінець пані Супрун зазначила, що всі питання, щодо поведінки очільника ОДА потрібно ставити йому особисто, бо в неї на це пояснень немає.

– Замість того, щоб співпрацювати з нашим Міністерством, він цього не робить. А лікарі Закарпаття є просто заручниками вашого губернатора, – наголосила очільниця Міністерства.

Варто зазначити, що у рамках візиту пані міністр мала зустріч з медичним активом області. Зокрема йшлося про зміни фінансування системи охорони здоров’я, доступності ліків, якісного надання медичної допомоги, вдосконалення системи екстреної медичної допомоги, а також вакцинації населення. Сам очільник краю на цій зустрічі присутній не був, тільки його заступник Ярослав Галас. Після обласного центру, пані Супрун відвідає з робочим візитом Мукачево.