Погода у Закарпатті на сьогодні, 6 січня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодно, сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -6, удень – -3 градуси.

Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дрібний сніг розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -13, удень – -5 градусів. На нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Вночі та вранці очікується дрібний сніг.

У Воловці – -9 уночі і  -6 удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Сваляві – -9 уночі і  -5 удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вночі та вранці очікується дрібний сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме -11, денна – -4. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вночі та вранці очікується дрібний сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме – -6, денна – -3. З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Вранці продовжиться нічний дрібний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі -7, удень – -3. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується дрібний сніг.

У Берегові та Виноградові – вночі – -7, удень – -2.  Ранок та день будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -9, вдень – -6. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Рахові – уночі  -11, вдень – -9. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дрібний сніг.

 6 січня усі православні народи святкують Святвечір. З цього дня настають Різдвяні морози. Глибоко промерзла земля передбачає родючість. За погодою цього дня визначали погоду грудня. Якщо тепло — весна буде холодною; заметіль — на врожай пшениці. У народі говорили: “Якщо на Кутю небо зоряне — багатий приплід скотини і багато ягід буде”. Якщо на святвечір буде снігопад, чекайте процвітання господарства у новому році, а якщо мороз — у сім’ї буде злагода і любов.

Народні прикмети на 6 січня

  1. Морозний день 6 січня обіцяє хороший врожай
  2. Якщо у Святвечір вночі небо зоряне і безхмарне, значить, цього року буде багатий урожай ягід та грибів
  3. Якщо людина народилася в Різдвяний святвечір, то він буде щасливий, ніколи не стане мати потребу в грошах. До слова, таким людям рекомендується носити оберіг з геліотропом, що, згідно з повір’ями, стане надійним захистом від злих сил
  4. Якщо день 6 січня ясний і безхмарний, то це обіцяє хороший врожай
  5. Якщо стежки в лісі чорні (тобто видна земля, а не прихована під снігом), значить, цього року можна зібрати багатий урожай гречки
  6. Зоряне небо на Святвечір обіцяє приплід худоби
  7. Якщо на Клавдію земля сильно промерзла – прикмета до того, що буде хороший урожай
  8. У день Клавдії не годують курей, щоб ті городи НЕ перекопували
  9. У День Клавдії не можна займатися шиттям і рукоділлям, оскільки це обіцяє нещастя
  10. У цей день не можна виносити сміття з дому. Все, що накопичилося, збирали в затишному місці, а потім спалювали.
  11. Вважалося, що не можна 6 січня сідати за різдвяний стіл, надівши чорні одягу, оскільки це колір печалі
  12. Чи не впустити в дім колядників 6 січня – погана прикмета. Вважається, що з будинку піде удача. А ось, гостинність, виявлену по відношенню до виконавців колядок, навпаки, обіцяє процвітання і достаток
  13. Якщо на вулиці 6 січня сильний мороз, це обіцяє багатий урожай
  14. Якщо 6 січня на небі видно Чумацький шлях, значить, літо буде теплим
  15. Якщо у Святвечір попаритися в лазні, то це дасть людині захист від недуг на весь майбутній рік.

zakarpatpost.net