Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 6 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні відзначаємо Святий вечір!

Редакція zakarpatpost.net та газети «Неділя Закарпатські новини» щиро вітають вас із Різдвяними святами.

Щиро бажаємо всім вам миру, життєвих гараздів, тепла та затишку в домівках, статків, успіхів та процвітання.

Нехай у нашій рідній Україні запанує мир, хай Закарпаття стане багатим, а кожен із вас – щасливим.

Хай оберігає всіх Всевишній.

Нехай кожен день приносить радість!

Нехай збуваються всі мрії!

До Святого вечора Ужгород засипало снігом.

Під білосніжною ковдрою місто і справді виглядає святково.

Такий подарунок ужгородцям зробила сама природа, адже новий рік був безсніжним.

А нині на вулицях уже зранку чути колядки.

Вечірнє ж місто з підсвіткою має просто фантастичний вигляд.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зробив чудові фото вечірньої столиці Закарпаття.

До Різдва в Ужгороді відчувається особлива енергетика.

Зимові свята тут найколоритніші і найкращі.

Тим більше, що в області їх відзначають ще з 24 грудня.

6 січня очікується перше в цьому році Сонячне затемнення. Хоч і спостерігати його на території України не вийде, але його вплив на нас буде відчутний.

Сонячне затемнення 6 січня відбудеться в знаку Козерога, тому нам необхідно поводити себе послідовно і розсудливо, не піддаватися поривам і емоційним сплескам.

Примітно, що в період впливу сонячного затемнення (3 дні до і 3 дні після нього) як ви себе проявите, так і будуть відбуватися події у вашому житті до наступного сонячного затемнення, пише Колобок.

Вчені відзначають, що сонячне затемнення дає нам відчуття тривожності і страхи, часом безпричинні, що може негативно позначатися на психоемоційному стані людини і загострювати хронічні захворювання.

Зимові свята на Закарпатті – подія особлива. Їх у нас відзначають від Андрія до Водохреща. Що-що, а святкувати наші земляки дуже люблять! Ще б пак, тільки у нас, у єдиній області України,  колядують і на угорське, і на українське Різдво… й мають при цьому масу вихідних… а ще в нас два Нові роки і маса притаманних тільки нашому регіону традицій.

Крім того, весь цей час починаючи від 13 грудня аж до 19 січня дехто досі проводить старовинні магічні обряди. Як би церква не боролася з ворожіннями, вони залишаються частиною життя деяких закарпатців. Більше того, чимало молодих дівчат зараз гадають на долю і намагаються причарувати того, на кого кинули оком.

Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  під час наших «Недільних бесід» ми говорили з етнографом, дослідником демонології  і народної магії Закарпаття Василем КОРОЛЕМ. Він розповів про те, як на Різдво в церквах босоркань шукали, чому не пускали колядувати дівчат, як і на що ворожили та ворожать на зимові свята закарпатці.

Вчора ужгородські патрульні отримали виклик про допомогу. Прибувши на вулицю Грушевського, поліцейські зустріли заявника, котрий повідомив, що його працівниця, яка розносить рекламні буклети по квартирних будинках, зателефонувала йому з благаннями про допомогу, інформує УПП в Закарпатській області.

Однак, точне розташування дівчини було невідоме.

Розводи на гроші в соцмережах стають надзвичайно поширеними. І жертвами маніпуляцій усе частіше стають закарпатці. У минулому номері газета «Неділя Закарпатські новини» писала про те, як іноземці видурюють кошти в наших жінок, а зараз ми дослідили іншу схему: як чоловіки потрапляють на гачок закарпатських та закордонних спокусниць.

Сповідь професійної віртуальної коханки

Газеті «Неділя Закарпатські новини» вдалося знайти дівчину, яка в соцмережах заробляє непогані гроші. За словами Ірини, вона надає цілком чесні послуги, але бере за це відповідну плату.

Ось що вона розповіла.

«Більшість чоловіків шукають в Інтернеті розваг. Це – ігри, знайомства і, звісно ж, інтим. Зі своїм чоловіком я також познайомилася в одній із соцмереж. Після кількамісячного бурхливого роману я завагітніла, тож ми вирішили одружитися. Коли народився син, протягом кількох місяців у нас близькості не було зовсім. Мені не хотілося. І ось тоді одного разу, зайшовши до нього вночі в кімнату, я побачила те, від чого втратила дар мови. Він мене зраджував із віртуальною коханкою. Згодом розповів, що так робить часто, бо його організм потребує розвантаження, а я зайнята дитиною і не звертаю на нього ніякої уваги. Тоді я йому вибачила. Поступово життя ніби налагодилося, та згодом мені стало відомо, що з однією з дівчат він таки зустрічається в реалі. Тоді я вирішила поставити жирну крапку на всьому і подала на розлучення. Одній із півторарічним сином мені було важко, батьки в мене небагаті. Перед тим ми жили у його квартирі, з якої мені довелося піти, – розповідає Ірина.

Лебедина ідилія в столиці Закарпаття триває вже кілька років. Пернатим ужгородці не просто радіють, а білопері красені вже стали для них дуже рідними. Ними опікуються, їх підгодовують і про них дбають активісти.

Про трагедію лебединої родини з Кірпічки відомо майже всім, але далеко не всі знають, звідки прилетіла нова дружина лебедя-тата, яку він собі знайшов після смерті лебідки-мами.

Тож днями стало відомо, що прилетіли до нас пернаті з Угорщини. Про це повідомила Andrianna Andrijivna, яка вже давно вболіває за долю пернатих красенів.

За її словами, лебеді-туристи, що оселилися на Ужі в грудні минулого року родом з Угорщини. Їм по три роки.

«Отже, HP397-самка, її ужгородці назвали Гага, а HK299, самець, ім’я Бугор (теж придумали ужгородці)», – написала вона.

Аварія на дорозі зa учaсті кількох aвтівок стaлaся пізно ввечері 5 грудня нa вулиці Кaпушaнській в Ужгороді.

Очевидці кaжуть, що головною причиною aвaрії стaли неприбрaні від снігу дороги, які не дaли можливість водіям безпечно здійснити дорожній мaневр.

Підтвердженням цього є відповідні світлини з місця пригоди.

Починаються різдвяні свята і зараз більшість закарпатців будуть займатися переїданням у прямому сенсі слова. А знайшли в Ужгороді дуже смачні і корисні літні продукти.

На ринку на Корятовича кілограм полуниці посеред зими коштує 400 гривень.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» не лише купив солодкі вітамінні ягоди, але й приготував із них чудовий десерт.

Для цього достатньо порізати полуницю та банан і настромити їх на шпажки.

Виглядатиме дуже гарно, а ще й така їжа відмінно підходить для дітей.

Зробіть собі свято і порадуйте рідних!

zakarpatpost.net