Закарпатська лікарка розповіла, чи можна лікувати різдвяне похмілля аспірином

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини»  ми говорили з кандидатом медичних наук, доцентом кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб УжНУ, лікарем-гастроентерологом Наталією КУРЧАК.

На свята на Закарпатті на столах у більшості родин можна побачити алкоголь. Дехто лікує похмілля аспірином. Чи це безпечно?

Споживання великих доз алкоголю викликає інтоксикацію в організмі. Аспірин має знеболюючу дію, може знімати симптоми головного болю. Але після надмірного вживання спиртного організм, у першу чергу страждає від зневоднення. Людина відчуває сильну спрагу через дисбаланс рідини. При алкогольному отруєнні організм втрачає велику кількість вітамінів та мікроелементів. В першу чергу потрібно поповнити організм рідиною, найкраще негазованою мінеральною водою. Тому аспірин не може бути основним методом лікування похмілля. Хіба що додатковим, який буде направлений на зняття симптомів похмілля.

Загалом якщо в людини є сильне алкогольне отруєння допомогти може лише спеціальне лікування в умовах стаціонару, палаті інтенсивної терапії. Там проводять справжню детоксикацію.

Більше читайте у першому номері 2019 року газети «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net