«Лікарю, вколіть мені, будь ласка, те, що минулого разу. Знову інопланетяни прилетіли». Лікар розповів про закарпатських алкоголіків

«Лікарю, вколіть мені, будь ласка, те, що минулого разу. Знову інопланетяни прилетіли. Сидять на димарі хати і дивляться на мене вниз отакенними величезними очима.  Тиждень тому, коли мене жінка силою привела,  ви зробили укол, я прийшов додому і вони одразу полетіли, – із усмішкою пригадує випадок зі своєї чотирирічної лікарської практики  в одному з закарпатських сіл терапевт Василь Сабов.

Медик каже, що проблемою алкоголізму ніколи не займався, бо спеціалізація в нього зовсім інша, але надивився на стільки людських трагедій, став свідком стількох кумедних випадків, що якби вмів малювати, видав би книжку п’яних коміксів.

«Якось іду з амбулаторії, а мені назустріч Іван. Роботяга такий, але любитель допитись до «білочки». На вулиці спека, за 30 градусів, середина літа, а він у теплій куртці та в чоботах. Бачу, до мене прямує. Вітається і каже: «Пане дохтор, я до вас!» Дивуюся, що ж він хоче. «Лопату ми дайте»,- ледве плете язиком чоловік. Розумію, що п’яний, та й запах від нього такий, що стояти поруч не можна. Цікавлюся для чого. Він здивовано аж кричить: «Як ото нашто. Пак не видите, який сніг валить! Мушу прометати, бо в двур не можу зайти» Сперечатись із людиною напідпитку – марна справа, а з таким, що допився до «білочки», краще взагалі не треба.  Тому кажу, що поламалася і питаю, чи йому не тепло. «Тепло, – зізнається Іван. – Усю дорогу замело. Так ми тяжко ходити, що аж зупрівим».  Наші люди – живий анекдот».

Також, як розповів медик, до нього одного разу прийшов і інший селянин. Благав витягнути палець із пляшки, бо застряг. Виявляється, йому ввижалося,  що на дні сидить чорт і кличе його до себе. Тож він  хотів залізти у півлітрову скляну посудину, навіть не усвідомлюючи , що його розміри цього не дозволять зробити.

На жаль, алкоголізм є серйозною проблемою нашого суспільства. Усе більше закарпатців стають жертвами «зеленого змія. Прикро, що в такому стані, незважаючи на збільшення розмірів штрафів, багато наших земляків навіть сідають за кермо.

zakarpatpost.net