Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Малюк Мартін плакав два дні, кликав маму

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Звістка про підкинуте у під’їзді багатоповерхівки в Хусті немовля швидко набула широкого резонансу – про малюка заговорили у всій області. Волонтери почали збирати допомогу і звозити її до пологового будинку, куди помістили хлопчика, а багато закарпатських родин зголосилися його всиновити. Тож газета «Неділя Закарпатські новини» також вирушила до Хуста знайомитися з Мартіном. Саме так назвали дитину ті, хто знайшов її.

Чому релігійні свята здоров’ю закарпатців приносять більше шкоди, ніж користі

Здавалося б, серед розкішної карпатської природи, де з-під землі тече цілюща вода, де багато мінеральних джерел, люди повинні бути абсолютно здоровими, принаймні захворювань кишково-шлункового тракту гіпотетично тут не повинно бути. Але, як не дивно, наша область є одним із лідерів в Україні серед гастроентерологічних недуг. Як таке може бути? Які наслідки може мати переїдання нашими земляками в період зимових свят? Чи може нашкодити здоров’ю піст? Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з кандидатом медичних наук, доцентом кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб УжНУ, лікарем-гастроентерологом Наталією КУРЧАК.

Четверо закарпатців пов’язали двох хлопців, кинули в багажник і відвезли катувати

Четверо жителів села Верхні Лази Тячівського району побили двох жителів села Округла. Згодом, зв’язавши їх, кинули в багажник автомобіля «ВАЗ» та вивезли на річку Тересва в районі села Вільхівці. На річці почали гамселити їх далі, а потім знову кинули в багажник та вивезли в село Верхні Лази і залишили там.

Закарпатець любив показувати неповнолітнім дівчатам свою чоловічу гідність

Останнім часом у області трапляється чимало зґвалтувань, у окремих із них потерпілими є неповнолітні. Цікаво, що жертвами педофілів стають не лише дівчата, але іноді навіть закарпатські хлопчики.

Який вирок отримала закарпатка, яка хотіла продати в рабство сестру з трирічним сином

38-річна мукачівка, мати трьох неповнолітніх дітей, вирішила продати в трудове рабство звідну сестру та її трирічного сина. Навіть знайшла покупця.

Крім того, неодружена багатодітна мати мала ще й непогашену судимість, ніде не працювала, була незаміжньою.

Закарпатець двічі бачив чорта і переконаний, що його побачить втретє, то…

Часто дитячі страхи не дають людині спокою все життя. Тим більше коли дитина росте в родині, де панує атмосфера залякування і проповідується релігійний фанатизм.

Чому закарпатська баба Анця – жона на розхват

ТОП-10 любасу Анці: як стару закарпатку на сексуальні подвиги потягнуло

Посварилася баба Анця з дідом, бо не хотів їй допомогти холодильник пересунути. Розсердилася і сама все зробила. Ображена каже йому:

«Ти старий пердуне, што без мене робивбись. Ти нікому вже не нужен. Лем пердиш у постели і ніякого з тя толку ниє».

Закарпатський Бархан любить хурму, аж прицмокує

Закарпатський собака Бархан уже давно став справжньою зіркою. Про нього відомо всім читачам газети «Неділя Закарпатські новини».

Ми неодноразово розповідали вам про життя цього унікального чотирилапого, який полюбляє ласувати фруктами, знаходить гриби, влітку самостійно обливає себе водою за допомогою шлангу.

Як хустська Жужа врятувала від смерті своїх пятьох малюків

Тварини вміють любити не лише людей, вони піклуються про своє потомство, можуть бути дуже передбачливими і діяти обдумано. Це довела проста безпорідна собака Жужа з Хуста. Про винахідливу тваринку газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла постійна читачка з міста над Тисою.

У пік брежнєвського застою реабілітував батька, засудженого за спротив колективізації

Петро Немеш – один з найдосвідченіших і найвідоміших правників Закарпаття. Голова Закарпатської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів. Професор Ужгородського національного університету. Заслужений юрист України. Закінчив престижний Харківський юридичний інститут (тепер – Національна юридична академія України імені Ярослава Мудрого). І вже тоді, 1978 року, поставив перед собою нездоланну на той час – саме пік брежнєвського застою – високу планку: реабілітувати батька, засудженого за спротив колективізації. І домігся!..

Закарпатців активно звідусіль атакують політики

2019: наліво підеш – козенятком станеш, направо – вовком

Тяжко виходити з нескінченних зимових свят і повертатися до нормального життя. Але – хто тебе питає? Товстий календар миготить аркушами, а годинник блимає все новими цифрами

Чому закарпатські свині живуть краще за людей

Чому Закарпаття просто приречене  стати найбільш щасливим регіоном України

Рік, що прийшов, а за східним календарем це рік свині, має бути щасливим для України. А найбільш щасливим регіоном, певно, має стати Закарпаття. Тому що так любити свиню, як люблять її закарпатці, ніхто і ніде не може. Якщо вся Україна жити не може лише без солонини, то закарпатці не можуть ні без шовдаря, ні без пікниці, ні без шойта… А ще є кляганець, а ще дзяма… Сотні страв, тисячі варіантів їх приготування! У деяких наших ґаздівствах, скажу я вам, свині живуть у таких умовах, що кращі за умови проживання людей десь у Тамбовській області країни-агресора. Свиням у нас догоджають, смачно годують, тримають у чистоті, теплі та оточують турботою.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 11 січня.

zakarpatpost.net