АНОНС. Як закарпатська Жужа врятувала від смерті своїх п’ятьох малюків

Тварини вміють любити не лише людей, вони піклуються про своє потомство, можуть бути дуже передбачливими і діяти обдумано. Це довела проста безпорідна собака Жужа з Хуста. Про винахідливу тваринку газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла постійна читачка з міста над Тисою.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Жужа потрапила на одне з підприємств із покаліченою лапкою. Вона кульгає з дитинства. Невеличка зростом і миролюбна тварина охороняє фірму вже близько п’яти років. Разом із нею там проживають ще четверо собак. На жаль, тварини часто голодують. Підгодовують їх частіше люди, що живуть неподалік, а не працівники підприємства. Керівник зовсім не дбає про чотирилапих охоронців, не виділяє на їхнє харчування жодної копійки. Є, звісно, на фірмі ще кілька людей, які пригощають їх тим, що приносять із дому, але не регулярно. Більше того, чорного кобеля Пірата привіз на роботу сам очільник підприємтва. Кажуть, що він раніше жив у його друга, однак набрид господарю, і той вирішив його позбутися.

Тож самець відчув себе на фірмі справжнім султаном між чотирма самицями. Оскільки жодна з собак не стерилізована, усі цуценята народжуються саме від нього.

Не раз народжувала малят і чорно-руда хроменька Жужа.

А нещодавно Пірат став батьком п’ятьох малюків, які привела на світ інша собака – Єва, яку також на фірму приніс один зі співробітників, на честь дружини якого вона й отримала ім’я.

Однак усіх цуценят охоронці втопили у Тисі. Жужа це бачила. У той час вона була саме вагітною. І от днями зникла.

Тож як врятувала чотирилапа потомство? Які ще цікаві речі вона витворяє?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 11 січня.

zakarpatpost.net