Приємна новина! Через Інтернет уже можна не лише одружитися, але й розлучитися

Пілотний проект Міністерства юстиції щодо подання заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану через мережу інтернет стартував у липні 2015 року.

У Закарпатській області його учасниками стали всі без винятку відділи ДРАЦС.

Про це повідомляє заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Маріанна Готра.

Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» – це офіційний сервіс. Скориставшись ним, ви зможете, не виходячи з дому, через інтернет, подати заяви: про державну реєстрацію шлюбу та його розірвання на підставі рішення суду чи, якщо подружжя не має дітей, відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України; про зміну імені; про повторну видачу свідоцтв про держреєстрацію актів цивільного стану; про надання витягів із Державного реєстру актів цивільного стану громадян та про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення чи анулювання.

Протягом минулого року пілотним проектом щодо подачі заяв через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» скористалися 1537 громадян.

zakarpatpost.net