Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Загубленого лижника з Києва знайшли. Зпараз він в Закарпатській обласній лікарні.

В ужгородській лікарні кажуть, тут Ігор пробуде кілька днів, наступного тижня його доправлять до Києва.

Знайдений у Карпатах Знайдений у Карпатах лижник нині в лікарні, під наглядом медиків Знайдений у Карпатах лижник нині в лікарні, під наглядом медиків Ігор Грищенко нині в ужгородській лікарні, під наглядом медиків в опіковому відділенні. Він сам у палаті і вже знайшов в собі сили, щоб поспілкуватись з журналістами ТСН.

Лікарі вже оглянули його, кажуть, стан задовільний.

«Якихось порушень внутрішніх органів не виявлено, має місце обмороження пальців нижніх кінцівок. Пацієнт в хорошому настрої, пацієнт не отримав, слава Богу, ніяких важких психічних трам», – каже головний лікар Ужгородської райлікарні Юрій Яцина.

Ужгородьскі лебеді розділили сміж собою промерзлий Уж. Напевно, потрібно буде знову кликати рятувальників. Річка промерзає і у птахів для плавання все менше території.

Зараз троє малюків знаходяться в районі обласної прокуратури з боку Православної набережної. Там річка не так промерзла, течія більш нагадує гірську. Двоє з них плавають і шукають собі їсти, а один – сидить на кризі.

Один дорослий лебідь наразі біля філармонії і ще близько десяти – поблизу площі Пушкіна.

Ніч для них буде непростою, адже річка все більше вкриваються кригою.

Уж став пішохідним. Влітку zakarpatpost.net писав про те, що Уж став пішохідним. Тоді причиною була засуха і вода в річці так сильно пересохла, що її можна було перейти вбрід, не намочивши ніг.

Зараз же Уж вкрився кригою.

Льодяною поверхнею багато хто ходить, як по дорозі… Декому цікавіше перейти на інший берег не мостом, а кригою.

Адже ходити по воді, як Христос… звучить дуже заманливо.

Четверо молодих закарпаців кийками проломили голову 18-річному хлопцю i викинули його на снiг

Про трагічну звістку повідомила у Фейсбуці користувачка Іванна Мамчич.

За словами користувачки, мати хлопця дуже плаче. Дізналася вона про трагудію у лікарні, де наразі медики борються за життя потерпілого.

Цитуємо текст без змін.

“Вчора стала свiдком, як у Хустськiй лiкарнi рятували хлопчика 18 рокiв, якому четверо юнакiв дубинками проломили голову i викинули на снiг.. Мати невтiшно плаче, залучили ужгородських лiкарiв. Надiюся чесно, що цi хлопцi будуть покаранi. Бо кожен мае розумiти, якщо береш бiту i добиваеш когось, то сядеш в тюрьму i нiякий добрий дядя не пробачить, навiть якщо ти ” дитина”, – йдеться у дописі.

Поліція поки що не прокоментувала подію.

Цими днями Закарпаття засипало снігом. Такої зими в нашому краї давно не було.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зробив фото казкової природи на Тячівщині.

Там зараз морозно.

Під білою ковдрою світ виглядає таємничим і казковим.

Великі замети на тлі фантастичних гір виглядають особливими.

Там дійсно відчувається дух карпатської зими. Навіть повітря інакше. Шкода, що запах передати не можна.

У цьому році було багато гучних злочинів, вбивств,  затримань на корупційних схемах, судових позовів проти чиновників, які сколихнули закарпатців, про які говорили і досі говорять. На жаль, таке життя: одні народжуються, а інші (кому би ще жити) помирають, одних засуджують, інших виправдовують. Більше того, цьогоріч один із закарпатців навіть отримав максимальне покарання – довічне ув’язнення, пише газета «Неділя Закарпатські новини». Тож які зі злочинів були найбільш резонансними у 2018 році.

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала підбити підсумки і виділила п’ять найгучніших справ, які стали найбільш обговорюваними серед наших земляків.

  1. П’яний голова РДА збив на смерть двох жінок

13 липня о 22.37 в Перечині екс-голова Перечинської РДА Віктор Олефір у стані алкогольного сп’яніння здійснив наїзд на двох жінок, які прогулювалися вночі перед сном вулицею.

Пілотний проект Міністерства юстиції щодо подання заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану через мережу інтернет стартував у липні 2015 року.

У Закарпатській області його учасниками стали всі без винятку відділи ДРАЦС.

Про це повідомляє заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Маріанна Готра.

Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» – це офіційний сервіс. Скориставшись ним, ви зможете, не виходячи з дому, через інтернет, подати заяви: про державну реєстрацію шлюбу та його розірвання на підставі рішення суду чи, якщо подружжя не має дітей, відповідно до статті 107 Сімейного кодексу України; про зміну імені; про повторну видачу свідоцтв про держреєстрацію актів цивільного стану; про надання витягів із Державного реєстру актів цивільного стану громадян та про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення чи анулювання.

Конкурс на найкращу і найпотворнішу кульбабу триває.

У одному з дворів Ужгорода журналісту  zakarpatpost.net вдалося не просто кульбабу, а справжню снігову царівну…  з короною-відром на голові.

Такого дива дивного нам бачити ще не нам доводилося.

Тим більше, що була ця кульбаба не одна, а з охоронцем.

Терся в неї, як у людину жирний кіт.

Незвичну забавку знайшов собі чотирилапий. До своєї білої подруги він нікого не підпускав, подавав вигляд її вірного сторожа, відганяючи всіх.

Щоправда, синоптики прогнозують потепління і невдовзі кульбаба може розтанути, тож пухнастому доведеться чекати нового снігопаду і коли йому хтось виліпить нову подругу.

zakarpatpost.net проаналізував рубрику «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення»  і ось які цікаві відкриття ми зробили

До «Клубу знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення» щотижня приходять сотні листів від закарпатців, які шукають другу половинку. За 18 років існування газета поєднала долі вже тисячі наших земляків.

Тож кого шукають мешканці нашого краю, які риси бажають бачити у партнерах і що навпаки їх відштовхує в інших, що вони розповідають про себе.

Багато хто ставить на перше місце віросповідання, переважно вказуючи своє, найчастіше це має значення для православних. З іншого боку для частини чоловіків важливо, аби партнерка народила йому дитину. При цьому більшість чоловіків згодні виховувати та забезпечувати чужих дітей.

10 січня 2019  року завдяки скоординованим та злагодженим діям правоохоронців розкрито умисне вбивство 48-річного мешканця с. Хижа Виноградівського району, тіло якого, виявлено напередодні у його приватному помешканні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як повідомив заступник керівника Берегівської місцевої прокуратури Віктор Кузан, невідкладним виїздом прокурорів та поліцейських на місце події установлено, що до вчинення вбивства причетний 52-річний рідний брат покійного, який проживав у будинку поруч.

Наразі встановлено, що ще 5 січня, підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час побутового конфлікту вдарив потерпілого ножем в шию. Від отриманої травми, останній невдовзі помер. У помешканні правоохоронцями знайдено знаряддя вчинення злочину.

zakarpatpost.net