Погода у Закарпатті на сьогодні, 12 січня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде холодно, сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -7, удень – -2 градуси.

Протягом усього дня в Ужгороді буде триматися хмарна погода. Вранці йтиме сніг, який до середини дня повинен послабшати і через деякий час закінчитися.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -12, удень – -4 градуси. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Сильний сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Воловці – -11 уночі і  -7 удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Увесь день йтиме сніг, який до вечора повинен послабшати

У Сваляві – -12 уночі і  -6 удень. У Сваляві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Протягом усього дня очікується сніг, який ввечері послабшає.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -11, денна – -4. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Перечині – нічна температура становитиме – -7, денна – -2.

Весь день у Перечині буде хмарним. Протягом усього дня очікується сніг, який ввечері послабшає.

У Великому Березному – вночі -11, удень – -4. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Берегові та Виноградові – вночі – -10, удень – -2. Протягом усього дня погода буде похмурою. Сніг, який йтиме майже весь день, до вечора поступово послабшає.

У Міжгір’ї – уночі  -11, вдень – -7. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим

У Рахові – уночі  -10, вдень – -8. З ранку до самого вечора у Рахові небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується сніг, який ввечері послабшає.

12 січня вшановується пам’ять святої Анисії. У народі цей день називався “Онисі зимові”, або “Онисі Шлунківниці”. У давнину цього дня варили свинячі шлунки і різали гусей. За нутрощами тварин передвіщали погоду на зиму. Якщо селезінка була рівною і гладкою, то очікували зими сурової. Товста печінка усередині означала, що холоднеча розпочнеться з половини зими, а широка сторона печінки до живота обіцяла морози. У народі говорили: “До дня Онисі холод над землею повис”.

Народні прикмети на 12 січня

  1. Вважається, що якщо на Анісію дме вітер з півдня, то весь рік буде врожайним, а літо теплим.
  2. Якщо на  Анісію  йде сніг, то влітку можна очікувати сильних дощів
  3. Люди, які народилися в День Анісії, 12 січня, є дуже щасливими
  4. Якщо на  Анісію  воробей голосно цвірінькає – чекай швидкої відлиги
  5. Якщо вночі 12 січня дме вітер з півдня, то рік буде щасливим і врожайним, а літо теплим. Західний вітер – в річках багато риби
  6. Якщо піде сніг, то це прикмета до того, що літо буде дощовим і похмурим
  7. Якщо людина народилася на  Анісію , 12 січня, то він буде відмінним теслею і мисливцем
  8. На  Анісію  можна молитися про лікування шлункових хвороб
  9. Знайти в цей день хустку, що лежить на дорозі – ознака того, що на людину може бути наведена порча. Тому, в день 12 січня намагаються не приймати ніяких подарунків від чужих людей. Крім того, вважалося, що існує небезпека зустрітися з нечистю.
  10. Побачити в ніч на 12 січня сон, який пов’язаний з землею, обіцяє смерть
  11. Якщо 12 січня сниться весілля або поцілунок, то це віщує сварку в родині
  12. Якщо вдень ясно, то це прикмета до того, що скоро настане потепління
  13. В’язати, прясти або шити на  Анісію  – до нещастя
  14. Якщо на небі 12 січня не видно зірок, значить, погода зміниться
  15. Якщо встати ввечері на перехрестя і голосно вимовити ім’я хворої людини, то він незабаром одужає
  16. На  Анісію  не солять їжу, інакше можна накликати на себе біду

zakarpatpost.net