Сьогодні найбагатша людина світу святкує день народження. 10 цитат для успіху

Сьогодні, 12 січня святкує день народження найбагатша людина у світі – Джефф Безос. Йому виповнюється 55 років.

Джефф Безос – засновник і головний акціонер Amazon. Минулого року він посунув Біла Гейтса з 1-го рядка рейтингу мільярдерів. У вересні збільшив свій статок до рекордних $168 млрд. Щоправда у жовтні через падіння акцій Amazon за 2 дні втратив $19,2 млрд. Це новий рекорд фінансових втрат за такий короткий проміжок часу серед мультимільярдерів у світі. Попри це, Джефф Безос – єдина людина на землі, активи якої перевищують $100 млрд., пише Gazeta.ua.

Автор: Forbes.ru
Джефф Безос - засновник і головний акціонер Amazon.
Джефф Безос – засновник і головний акціонер Amazon.

Мільярдеру належать 5 будинків і 3 квартири у різних регіонах США. Їх вартість оцінюють у десятки мільйонів доларів. Також Джефф Безос володіє текстильним музеєм у Вашингтоні, який купив за $23 млн. Має літак бізнес-класу Gulfstream G-650ER за $65 млн. З 2000-го йому належить приватна аерокосмічна компанія Blue Origin. 2013-го – американська газета The Washington Post. Її мільярдер придбав за $250 млн.

Gazeta.ua зібрала 10 цитат найбагатшої людини у світі.

1. Потрібно відслідковувати дії інших компаній на ринку. Важливо не замикатися у власному маленькому світі. Однак, метою моніторингу конкурентів повинно бути не копіювання, а отримання їжі для натхнення. Тоді можете створити щось унікальне.

2. Жоден бізнес-план не витримує перевірку реальністю. Реальність завжди відрізняється від картини, представленої в плані.

3. Якщо ви орієнтовані на конкурентів, то не зможете зробити і кроку до тих пір, поки його не зроблять конкуренти. Якщо ви орієнтовані на клієнта, то зможете стати першопрохідцями в своїй галузі.

4. Провал – це невід’ємна частина спроби винайти що-небудь. Ці речі не можуть йти окремо один від одного. Краще помилитися, адже рано чи пізно ви будете праві.

Автор: Страна
Джефф Безос з дружиною Маккензі Безос. Подружжя на початку січня 2019-го вирішили розлучитися через 25 років шлюбу.
Джефф Безос з дружиною Маккензі Безос. Подружжя на початку січня 2019-го вирішили розлучитися через 25 років шлюбу.

5. Наші інновації починаються з клієнта. Ми створюємо щось нове “зверху вниз”. Потреби клієнта стають головним критерієм оцінки починань Amazon.

6. Раніше компанії витрачали 30% ресурсів на якісне обслуговування і 70% – на те, щоб розповісти всім про свої досягнення в цій галузі. Сьогодні маємо зворотну ситуацію.

7. Не варто звикати до іміджу “блискучої компанії”, бо “блиск” недовговічний.

8. Існує 2 типи компаній: ті, які прагнуть брати з клієнтів побільше, і ті, які вимагають від них менше. Ми належимо до другого типу.

9. Якщо ви виконуєте тільки ті дії, результат яких відомий заздалегідь, довго ваш бізнес не протягне.

10. Ви можете мати найкращу в світі технологію чи бізнес-модель. Але якщо ви не можете про все це розказати, то решта плюсів не матимуть значення.

zakarpatpost.net