Креми можуть нашкодити. ТОП-12 масок для обличчя взимку

Взимку шкіра обличчя піддається справжньому стресу

Низькі температури, обпалюючий вітер, опади – все це дратує і сушить шкіру. Кожна жінка повинна пам’ятати, що догляд за шкірою обличчя взимку просто необхідний, пише Погляд.

Живильні креми не завжди здатні повністю позбавити особу від недоліків і захистити його від мінливості погоди.

Отже, кращі маски для сухої шкіри, які можна приготувати в домашніх умовах:

  1. Маска з вівсяних пластівців

3-4 ст. ложки пластівців залий гарячим молоком або вершками. Отриману масу теплою наклади на обличчя. Потримай 15-20 хвилин. Змий теплою водою. Ця маска допоможе пом’якшити суху, обвітрену й огрубілу шкіру.

  1. Маска з моркви та яєчного жовтка

2-3 середні морквини натри на дрібній тертці, змішай з одним яєчним жовтком і нанеси на шкіру обличчя. Потримай 10-15 хвилин. Змий теплою водою.

      3. Кефірна маска.

Для процедури тобі знадобиться 100-200 мл жирного кефіру або сметани. Протягом 15-20 хвилин кілька разів змазуй обличчя обраним тобою кисломолочним продуктом. Потім вмийся теплою водою.

Зверни увагу: якщо вибрала сметану високої жирності або вершки, нанеси засіб на шкіру обличчя один раз товстим шаром і потримай 10-15 хвилин.

ТОП-12 масок для обличчя взимку
  1. Капустяна маска

Подрібни листя свіжої капусти, привари в молоці до стану кашки. Остуди, щоб суміш була ледь теплою та наноси на шкіру обличчя та шию на 15-20 хвилин.

  1. Маска зі свіжих помідорів

Натри на великій тертці один свіжий помідор, додай 1 ст. ложку крохмалю та ретельно перемішай, щоб вийшла однорідна маса. Потім додай у суміш 1 чайну ложку рослинної олії, перемішай і нанеси на обличчя на 10-15 хвилин.

  1. Маска із домашнього сиру

2 ст. ложки домашнього сиру, 2 ст. ложки морквяного соку, 2 ст. ложки оливкової олії, 2 ст. ложки молока (всі компоненти повинні бути в однаковій пропорції; у разі необхідності розмір порції можна збільшити або зменшити) ретельно перемішай і розітри. Потім нанеси на шкіру обличчя товстим шаром. Потримай 15 хвилин. Змий теплою водою.

  1. Медова маска

2 ст. ложки меду змішай з 1 ст. ложкою вівсяних пластівців, додай 2 чайні ложки молока. Суміш нанеси на шкіру обличчя та потримай 15-20 хвилин.

Зверни увагу: маска протипоказана при алергії на мед.

ТОП-12 масок для обличчя взимку
  1. Бананова маска

Приготувати це живильний засіб для шкіри обличчя дуже просто. Потрібно взяти перестиглий банан, чиститься, а потім розминається. Зробити це потрібно дуже ретельно. У банан додається живильний крем, 5 крапель лимонного соку і оливкової олії. Все перемішується і акуратно наноситься на обличчя. Змивати засіб потрібно після закінчення 20 хвилин холодною водою.

  1. Маска з хурми

Для неї потрібно взяти хурму, витягнути м’якоть і розім’яти її до того, як перед нами з’явиться кашки. До неї додається маленька ложка оливкової олії і стільки ж сметани (краще, якщо це буде продукт з 20% жирністю). Все перемішується і накладається на шкіру обличчя. Знімається маска тільки через 20 хвилин, але тільки теплою водою.

  1. Жовткова маска

Жовток розітри з 1 чайною ложкою рослинної олії, додай 0,5 чайної ложки лимонного соку та ретельно перемішай. Нанеси на шкіру обличчя на 10-15 хвилин.

Зверни увагу: до складу маски можна додати 1 чайну ложку меду, якщо у тебе немає алергії на мед.

  1. Маска з вареної картоплі

Звари картоплю в мундирі (для маски знадобиться 1-2 картоплини), очисти, розімни та змішай з 1 ст. ложкою сметани або вершків. Нанеси на обличчя на 10-15 хвилин. Потім змий теплою водою.

  1. Поживна маска для чутливої і сухої шкіри

Змішайте 1 ч. л. яблучного пюре з 2 ч. л. сиру. Додайте половину яєчного жовтка і 1/2 ч.л. оливкової олії або олії жожоба. Нанесіть на очищену шкіру і залиште на 20 хвилин. Змийте теплою водою.

zakarpatpost.net