Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

В еко-парку «Долина вовкiв», який цього року вiдкрили на Мiжгiрщинi, з’явились новi мешканцi. Це оленi, косулi, понi, вiслюк та навiть тигри та леви.

Сiрi степовi, карпатськi, чорнi канадськi та бiлi полярнi. Цi вовки – першi мешканцi еко-парку, що вiдкрили торiк на Мiжгiрщинi. Умови, в яких тварин тримали ранiше, залишали бажати кращого. Деяких навiть довелось вiдгодовувати. Зараз вони набрали вагу та дуже добре себе почувають, пише 0312.

Власник еко-парку розповiдає, про тварин добре пiклуються. А зовсiм нещодавно тут з’явились новi мешканцi.

Господарем на цiй територiї вважає себе вiслюк. Вiн залюбки фотографується з вiдвiдувачами, а ще нахабно лiзе в камеру, навiть коли iншi дають коментарi.

Захворiла, а пiсля лiкарнi – свiй двiр не впiзнала: сад вирубали, все розрито, комунiкацiї вiдключенi. Виявляється, земельна дiлянка вже належить iншому власнику.

Така iсторiя 78-рiчної Маргарити Сухиної з мiста Ужгород. Жiнка понад 30 рокiв проживала на вулицi Гвардiйськiй, 58. Проте зараз її прихистила донька у Новому Селi на Виноградiвщинi, бо у рiднiй домiвцi жити неможливо. Наразi старенька судиться, але, каже, надiя на справедливiсть згасає, пише 0312.ua.

Половина будинку №58 на вулицi Гвардiйськiй в мiстi Ужгород належить Маргаритi Сухинiй. Минулого року влiтку пiсля двох iнфарктiв 78-рiчна жiнка повернулася з лiкарнi i не впiзнала свою домiвку.
Панi Маргарита 30 рокiв жила у цьому будинку. Пiсля смертi чоловiка приватизувала половину, iнша надiйшла у власнiсть його родичам.

Замість нашого Василя у Швейцарії  14 січня святкують день старого Сільвестра

Хоч Старий Новий рік вважається російським пережитком і ми переконані, що його святкують лише у країнах колишнього радянського табору, та, виявляється, є навіть такі європейські держави, де це свято збирає мільйони прихильників, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Скажімо, у Сербії, Македонії та Чорногорії, де так люблять відпочивати закарпатці,  ніч із 13 на 14 січня супроводжується народними гуляннями і феєрверками.

Справа в тому, що тамтешні церкви досі використовують юліанський календар, тож традиції подвійного святкування там досі живуть.

Тож як це відбувається?

Енергетикам, автодорожникам, рятувальникам та комунальним службам доручено перевести свої аварійні, ремонтні та рятувальні бригади у стан підвищеної готовності

У горах на території Закарпаття протягом 13 та 14 січня очікується третій рівень сніголавинної небезпеки, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

У свою чергу Закарпатська ОДА закликає закарпатців за можливістю залишатися вдома і не вирушати в дорогу.

У повідомленні йдеться про те, що снігопад, який почався нині вранці, до кінця дня та завтра лише посилюватиметься.

5 лютого на Закарпатті наступає рік тварини, розумнішої за собаку

На Закарпатті є справжній райський куточок, що нагадує Едемський сад. Ферма Василя та Ірини Шимон у Горінчові з однойменною назвою – затишна, чиста, простора. І що головне – там, наче у Ноєвому ковчезі, багато різноманітних тварин. Власник – спортсмен за фахом, але професійно  утримує у своєму господарстві як пернатих (павичів, страусів, куріпок, курей, качок, індичок), так і тварин (косуль, овець, кіз, свиней-манголиць, коней та буйволів). Із особливою любов’ю він розповідає про всіх підопічних, каже, що продовжує справу батька, який теж любив тваринництво, хоча й такого міні-зоопарку не мав, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Утім на порозі рік Свині, тож сьогодні газета «Неділя Закарпатські новини» завітала у «Райський куточок», аби поговорити з ґаздами саме про цих дивовижних тварин, які, за словами вчених, є навіть розумнішими за собак. Отже, чи може людина чомусь повчитись у свині, чи справді ці нечепури так люблять болото, як про них говорять, чи дійсно вони ліниві та чи є у них улюблені ласощі.

12 сiчня, на лiнiю «102» правоохоронцi отримали повiдомлення про крадiжку в селi Минай. Адмiнiстратор одного з готелiв населеного пункту розповiла, що невiдомий чоловiк викрав з примiщення телевiзор.

Про це повідомляє вiддiл комунiкацiї полiцiї Закарпатської областi.

Впродовж години працiвники сектору кримiнальної полiцiї та групи реагування патрульної полiцiї Ужгородського районного вiддiлення встановили особу пiдозрюваного та розшукали його.

39-рiчний житель Чернiгiвської областi у скоєному зiзнався. За фактом крадiжки слiдчi розпочали кримiнальне провадження за статтею 185 Кримiнального кодексу України. Обставини справи з’ясовуються.

У цьому році було багато гучних злочинів, вбивств,  затримань на корупційних схемах, судових позовів проти чиновників, які сколихнули закарпатців, про які говорили і досі говорять. На жаль, таке життя: одні народжуються, а інші (кому би ще жити) помирають, одних засуджують, інших виправдовують. Більше того, цьогоріч один із закарпатців навіть отримав максимальне покарання – довічне ув’язнення, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож які зі злочинів були найбільш резонансними у 2018 році.

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала підбити підсумки і виділила п’ять найгучніших справ, які стали найбільш обговорюваними серед наших земляків.

  1. Закарпатка зарізала власну дитину 

10 лютого в селі Березинка Мукачівського району 28-річна місцева жителька, поки її чоловік був на роботі, кухонним ножем смертельно поранила власну дворічну  доньку, яка внаслідок отриманих поранень померла на місці трагедії.

Батько привіз дитину  до Закарпатської дитячої лікарні, але медики вже тільки  констатували факт смерті.

Крім того, закарпатка нанесла кілька ножових ударів у шию своєму батькові, який намагався врятувати внучку. Зрозумівши, що накоїла, жінка намагалася покінчити життя самогубством.

Її з ножовими пораненнями госпіталізували до Мукачівської районної лікарні. Там жінку прооперували.

Закарпатські користувачі Фейсбук на сексуальний закон зреагували здебільшого з гумором.

Але загалом нові редакції статей КК викликали неоднозначну реакцію.

Мова йде про редакції статей Кримінального кодексу, що стосуються кваліфікації сексуальних злочинів.

Найбільше закарпатців розсмішила графа про те, коли саме має відбутися це проникнення.

Крім того, при заповненні документу потрібно вписати паспортні дані, ІПН, номери телефонів обох партнерів.

Тож закарпатці кепкують, що поки все заповнять, і бажання сексу пройде, дехто пише, що складе один акт на все життя, просто впише туди сотні знайомих і незнайомих дівчат.

Гарну звістку повідомив сам богатир Денис Бережник, уродженець Дубового. Спортсмен, за рішенням Федерації стронгмену України, візьме участь у престижних світових змаганнях “ARNOLD CLASSIC 2019». Він з найсильнішими чоловіками світу поміряється силами  28 лютого – 3 березня цього року в місті Коламбус, штат Огайо, США.

Участь у таких змаганнях для Дениса це найбільша мрія відколи він займається силовим видом спорту, а це вже півтора року., пише dubove.info.

За період існування “ARNOLD CLASSIC” жоден закарпатець не брав участі у цих змаганнях. Зараз мені випала велика честь представляти Закарпаття, зокрема,  і Україну, загалом, на міжнародній арені. Для мене це велика честь й відповідальність. Докладу максимум зусиль, аби достойно виступити, – зазначає Денис Бережник.

Наразі до змагань богатиря готує тренер Михайло Гал. Шість разів на тиждень Денис виконує силові вправи та вправляється з гантелями та іншим спортивним інвентарем.

zakarpatpost.net проаналізував рубрику «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення»  і ось які цікаві відкриття ми зробили

До «Клубу знайомств», що в газеті «Закарпатські оголошення» щотижня приходять сотні листів від закарпатців, які шукають другу половинку. За 18 років існування газета поєднала долі вже тисячі наших земляків.

Тож кого шукають мешканці нашого краю, які риси бажають бачити у партнерах і що навпаки їх відштовхує в інших, що вони розповідають про себе.

Описуючи свої позитивні риси, багато жінок акцентують увагу на тому, що вони хороші господині, вміють добре готувати, вказують на свою хазяйновитість, заощадливість, талант вести домашнє господарство. Також більшість із них забезпечені житлом, не мають шкідливих звичок. Багато закарпаток, що бажають познайомитись або мають дітей, або згодні їх народити партнеру. Також дехто вказує, що не має судимості, а також знак зодіаку. Найчастіше на це звертають увагу Козероги і Тельці.

zakarpatpost.net