Жінка втретє стала матір’ю у 62 роки

Доктор Ліна Альварес збрехала лікарям, що їй 50 років, і запевняє, що вони дізналися про це уже з преси.

Ліна з міста Луго на північному заході Іспанії сказала: «Гінекологи з’ясували правду через ЗМІ, але вони не можуть позбавити мене батьківських прав.

Десять років поспіль я шукала когось, хто б дав мені змогу стати матір’ю ще раз, але все було марно».

У Ліни вже є 29-річний син Екзіквіто, хворий на церебральний параліч, і 10-річний Самуїл, який також народився в результаті штучного запліднення.

Тепер у неї з’явилася дівчинка Лініта, яка, за словами щасливої матері, подарувала їй два найкращі роки її житття.

Ліна бачить себе представником багатьох літніх жінок, які хочуть стати матерями.

Вона сказала: «Ми першопрохідці, і ми хочемо, щоб пізнє материнство перестали сприймати як щось небезпечне. Багато жінок у зрілому віці  хочуть бути матерями, але їм відмовляють у штучному заплідненні».

Справа Ліни вже викликала палкі суперечки в суспільстві.

Тим часом вона продовжує воювати на юридичному фронті з іспанськими органами охорони здоров’я за свою старшу дитину, якій під час пологів лікарі завдали непоправної шкоди, через що хлопець залишився на все життя інвалідом.

Ліна отримує жорстку критику в свій бік через пізню вагітність та обман медпрацівників. Дехто навіть закликав відібрати в неї дитину.

У Іспанії немає ніяких обмежень щодо віку пацієнток, які вдаються до штучного запліднення, хоча іспанське товариство з питань вагітності рекомендує, щобїм було не більше 50.

«Я завжди хотіла знову стати мамою, – каже Ліна, – але більшість медекспертів відповідали мені відмовою.

Я відчуваю, що отримала ще один шанс, і вагітність мене омолодила і зробила сильнішою».

Жінка запевняє, що її дочка Ліна – щаслива, здорова дитина, вона отримує всю любов і турботу, які їй потрібні.

Вона продовжує надихати і заохочувати вже немолодих жінок, які не вважають вік перешкодою материнству, до проходження процедури штучного запліднення.

Найстаршими мамами у світі вважаються Даліндер Каур та Омкарі Панвар з Індії. Омкарі народила у 70, а Даліндер – у 72 роки. Операції штучного запліднення коштували їм цілого статку. До того ж Омкарі хоч і молодша за рекордсменку на 2 роки, але вона спромоглася народити щасливому чоловікові двійню.

zakarpatpost.net