Погода у Закарпатті на сьогодні, 14 січня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи потепліє, сніжитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -4, удень – +2 градуси.

Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі та вранці йтиме сильний дощ зі снігом, після обіду очікується дрібний дощ. Увечері опади припиняться.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -4, удень – +2 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується сніг. З найбільшою силою він пройде вранці та протягом дня поступово слабшатиме.

У Воловці – -6 уночі і  +1 удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Сильний сніг йтиме вночі та вранці. Вдень він послабшає і до вечора закінчиться.

У Сваляві – -5 уночі і  +1 удень. Хмарна погода протримається у Сваляві увесь день. Сильний сніг йтиме вночі та вранці. Вдень він послабшає і до вечора закінчиться.

У Тячеві – нічна температура становитиме – -3, денна – +2.

У Тячеві сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранішній сильний сніг поступово перейде у дощ зі снігом, який ввечері зміниться снігом.

У Перечині – нічна температура становитиме – -4, денна – +2.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі та вранці йтиме сильний сніг, після обіду очікується дощ зі снігом. Увечері опади припиняться.

У Великому Березному – вночі -5, удень – +2. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сильний сніг йтиме вночі та вранці. Вдень він послабшає і до вечора закінчиться.

У Берегові та Виноградові – вночі – -5, удень – +2. До вечора хмари, що панували в небі весь день, заберуться геть. Вночі очікується сильний дощ зі снігом. Вранці – сильний дощ, який у другій половині дня зміниться дрібним снігом. Опади припиняться тільки ближче до вечора

У Міжгір’ї – уночі  -6, вдень – 0. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується сніг. З найбільшою силою він пройде вранці та протягом дня поступово слабшатиме.

У Рахові – уночі  -8, вдень – -2. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується сильний сніг.

 14 січня вшановується пам’ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської. Якщо на Василя зранку туман, то буде хороший урожай літом і восени. Якщо буде багато зірок на небі — до ягідного літа. У минулі часи говорили: “Якщо Василевий день у році веселий, то і рік такий”, “Новий рік — до весни недалік”. Якщо на Василя тепло і сніг — літо буде теплим і дощовим.

Народні прикмети на 14 січня

  1. Зростаючий місяць в ніч на 14 січня – до сильної повені навесні
  2. Якщо вранці йде сніг, то зима теж буде сніжною, а весна настане пізно
  3. Спостерігали за напрямком вітру. Вважалося, що якщо він дме з Півночі, то літо буде холодним, із Заходу – непогожим, зі Сходу – посушливим, з Півдня – цілком звичайним, теплим, без особливих температурних перепадів.
  4. Якщо людина народилася в Васильєв день, то, згідно з повір’ями, вона буде дуже багатою. В якості оберега їй рекомендується носити яшму.
  5. Сильний сніг в Васильєв день – бути хорошому літу. Відлига пророкує прохолодні літні дні
  6. Яскраві зірки на небі 14 січня віщують швидкі морози
  7. Снігопад в Васильєв день – прикмета до того, що чекають багаті врожаї влітку і восени
  8. Якщо 14 січня випадає на молодика, це призводить до великої повені
  9. Якщо сніг почав йти з самого ранку, то це означає, що снігопади не припиняться ще дуже довго і, швидше за все, триватимуть до самої весни
  10. У цей день не можна лаятися і лихословити, думати про погане, оскільки як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш (нехай навіть мова йде про Старому Новий рік)
  11. Не можна позичати гроші, щоб не бути в боргах весь рік
  12. Вважається, що якщо 14 січня надіти обновку, то протягом усього року буде супроводжувати удача
  13. Бажання, яке було загадане в ніч з 13 на 14 січня, обов’язково збудеться
  14. Якщо на дорогах 14 січня ожеледь, це обіцяє урожай

zakarpatpost.net