АНОНС. Який вирок отримала закарпатка, яка хотіла продати в рабство сестру з трирічним сином

38-річна мукачівка, мати трьох неповнолітніх дітей, вирішила продати в трудове рабство звідну сестру та її трирічного сина. Навіть знайшла покупця, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Крім того, неодружена багатодітна мати мала ще й непогашену судимість, ніде не працювала, була незаміжньою.

Після смерті співмешканця її 39-річна звідна сестра опинилася у скруті. Крім того, вона була інвалідом 3-ї групи і роботи не мала.

Однак, отримавши сумнівну пропозицію, покупець звернувся із заявою до правоохоронців та погодився на залучення до проведення негласних слідчих дій з метою документування злочину.

Отже, 22 липня о 12 годині «продавчиня» познайомила посередника з жінкою, яку збиралася продати за 2,5 тисячі доларів разом з її сином. Вони повинні були займатися жебракуванням  і всі зароблені гроші віддавати «господарю».

Але перед тим клієнт мав віддати їй 1000 доларів і ще 1500 – її сестрі.

Тож звідниця почала умовляти родичку поїхати зі своїм новим знайомим у Рівне і там випрошувати на вулицях гроші разом з дитиною. Крім того, із запропонованих їй 1500 доларів вона мала їй повернути 500 – за посередницькі послуги.

Проте мати відмовилася залучати до жебракування сина. Тоді мукачівська «винахідниця» підключила ще й рідну сестру своєї жертви, аби та допомогла їй умовити жінку на оборудку, мовляв, це буде вигідно їй же. Однак та відмовилася, бо боялася за безпеку хлопчика, остерігалася, що малюка можуть катувати, піддавати тортурам.

Та все ж 3 серпня о 17.35 у салоні автомобіля, яким під’їхав «покупець», закарпатка запевнила його, що її родичка на всі умови погодилась. Того ж дня о 21 годині 25 хвилин вона обманом, під приводом надання незначної суми коштів для купівлі цукерок хлопчику, заманила сестру разом із ним до машини, аби передати їх у трудове рабство.

За це вона отримала від підставного «покупця» 2500 доларів.

На суді свою провину зловмисниця визнала і пояснила, що на правопорушення пішла заради того, аби покращити свій матеріальний стан та фінансові справи сестри.

Що розповіли в суді обидві жінки? Чому жертва простила сестру? Який вирок отримала продавчиня?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 11 січня.

zakarpatpost.net